HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Μαστιχάκι το κρεμαστό Γεράνι


Αναστασία Τσαγκάρη

24 Μαΐου 2020

Μαστιχάκι το κρεμαστό Γεράνι

Το Μαστιχάκι γνωστό και ως Βαμβακούλα μπορεί να ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Γεράνι όμως έχει διαφορετικές ιδιότητες που το κάνουν πιο ελκυστικό ως επιλογή για να στολίσει το μπαλκόνι μας. Έχει κρεμοκλαδή ανάπτυξη, ιδανικό δηλαδή για κρεμαστούς κήπους. Σε αντίθεση με το Γεράνι μπορεί να ανθοφορήσει και σε ημισκιερές θέσεις. Τέλος συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις ασθένειες. 

jenny.gr

Η φροντίδα του σχετικά εύκολη. Μπόλικο νερό τους καλοκαιρινούς μήνες και μέτριο πότισμα άνοιξη και φθινόπωρο. Όπως όλα τα ανθοφόρα φυτά απαιτεί λίπανση κατά την περίοδο της ανθοφορίας σε συνδυασμό με το σωστό πότισμα και φως. Μην παραλείπετε το κλάδεμα και το καθάρισμα, από τα ξερά φύλλα και άνθη, ειδικά στις αρχές της άνοιξης αλλά και μετά το πέρας της ανθοφορίας. Θα το βοηθήσετε να φουντώσει και να δώσει περισσότερα λουλούδια. Όταν το φυτό είναι νεαρό περιορίστε το μήκος των κλαδιών για να αναπτυχθεί. Οι χρωματικές ποικιλίες αμέτρητες, ικανές να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. 

jenny.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.