HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Penstemon: Εντυπωσιακή ανθοφορία όλο το καλοκαίρι


Αναστασία Τσαγκάρη

7 Ιουνίου 2020

Penstemon: Εντυπωσιακή ανθοφορία όλο το καλοκαίρι

Μη μου πείτε ότι δεν ονειρεύεστε ένα ολάνθιστο μπαλκόνι 365 ημέρες το χρόνο; Για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα θέλει κόπο, χρήμα και το κυριότερο γνώση. Πρέπει να γνωρίζετε την περίοδο ανθοφορίας κάθε φυτού που βάζετε στη συλλογή σας και να φροντίζετε να έχετε φυτά που ανθίζουν διαφορετικές εποχές μέσα στο χρόνο. Οι περισσότερες από εμάς αρκούμαστε σε αυτά που ανθίζουν κυρίως την άνοιξη με αποτέλεσμα να χαιρόμαστε άνθη περίπου τρεις μήνες το χρόνο. 

jenny.gr

Πάμε λοιπόν να σας γνωρίσω τον Penstemon. Πρόκειται για αειθαλής πόα με μικρά άνθη σαν καμπανούλες που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την παρατεταμένη ανθοφορία από τις αρχές τους καλοκαιριού μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Το ύψος του φτάνει περίπου τα 0,70 εκ. και μπορεί να φυτευτεί σε μεγάλη γλάστρα, ζαρντινιέρα και φυσικά στη γη σε παρτέρια ή βραχόκηπους. Το πλούσιο φύλλωμα του σε συνδυασμό με τα άνθη του θα σας εντυπωσιάσει. Εύκολο φυτό και ανθεκτικό στον παγετό. 

jenny.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.