HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Διπλαδένια: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το χρώμα


Αναστασία Τσαγκάρη

14 Ιουνίου 2020

Διπλαδένια: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το χρώμα
Η εμπειρία μου με την κηπουρική μου έχει αποδείξει ότι όσο και αν μας αρέσουν κάποια φυτά δεν ευδοκιμούν εύκολα σε γλάστρες. Απαιτούν ιδανικές συνθήκες και πολύ κόπο. Ειδικά τα αναρριχητικά για να ευδοκιμήσουν θέλουν γη. Μην απογοητεύεστε όμως καθώς η σημερινή μου πρόταση αφορά ένα αναρριχητικό φυτό που τα πάει εξαιρετικά και σε γλάστρα. Ο λόγος για τη Διπλαδένια γνωστή και ως βραζιλιάνικο γιασεμί. Το μόνο της μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι αρωματικό φυτό ως προς τα υπόλοιπα όμως υπερέχει κατά πολύ συγκριτικά με αλλά αναρριχητικά φυτά. Τα άνθη της, σε σχήμα τρομπέτας, είναι συνήθως κόκκινα, φούξια, ροζ ή λευκά. 
jenny.gr

Τα πάει μια χαρά μέσα σε γλάστρα αρκεί να επιλέξετε κατά τη μεταφύτευση αφράτο χώμα με εξαιρετική αποστράγγιση και να μην παραλείπετε τη λίπανση. Απαιτεί ισορροπημένη τροφή καθώς μεγαλώνει και ανθίζει ταυτόχρονα - ένα λίπασμα δηλαδή τύπου 20 20 20 - αλλά και σίδηρο για να διατηρήσει το πράσινο χρόνο στα φύλλα της. 

Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σκιερές ή ημισκιερές θέσεις εκεί που άλλα φυτά δεν τα καταφέρνουν. Φυσικά όσο πιο πολύ φως πάρει τόσο πιο πλούσια ανθοφορία θα μας δώσει. Προτιμά όμως ανατολική θέση καθώς ο καυτός ήλιος δεν της αρέσει.  Εφόσον της έχετε εξασφαλίσει το κατάλληλο υπόστρωμα ποτίστε άφοβα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

jenny.gr
Θεωρητικά δεν τα πάει πολύ καλά με το κρύο. Όσο μεγαλώνει όμως γίνεται πολύ ανθεκτική. Η λύση σε αυτό είναι η αγορά μεγάλου φυτού για να βγάλει τον πρώτο χειμώνα. Σε τοποθεσίες με ήπιο χειμώνα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Για να αποκτήσει πλούσιο φύλλωμα κλαδεύεται νωρίς την άνοιξη. Ένα ελαφρύ αραίωμα θα την ωφελήσει στις αρχές του φθινοπώρου. 
 
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!!
 
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube.