HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Πείτε μου τι λουλούδι σας πρόσφερε να σας πω ποιος είναι


Αναστασία Τσαγκάρη

14 Φεβρουαρίου 2021

Πείτε μου τι λουλούδι σας πρόσφερε να σας πω ποιος είναι

Η εποχή του ιπποτικού έρωτα είναι πλέον παρελθόν. Όμως η μέρα των ερωτευμένων είναι το αναλλοίωτο αποτύπωμά του στο χρόνο. Μπορεί αρκετές από εμάς να διαφωνούμε με τον καταναλωτικό οργασμό λουλουδιών, γλυκών και λούτρινων, αλλά σπάνια θα αρνηθούμε μια αγκαλιά λουλούδια από τον σύντροφό μας. Όπως κάθε δώρο, έτσι και τα λουλούδια μαρτυρούν πολλά για τον χαρακτήρα του αποστολέα τους. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας αποκαλύπτουν:
Ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα.

Παραδοσιακά τα κόκκινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τον έρωτα και το πάθος. Σίγουρα υποδεικνύουν έναν σύντροφο παθιασμένο και κουβαρντά. Όμως να είστε πάντα επιφυλακτικές γιατί πολλές φορές πίσω από την υπερβολή κρύβεται και η απάτη. Αν τώρα εμφανιστεί ο καλός σας με ένα και μοναδικό λουλούδι, θα έχετε κάθε δίκιο να του κρατήσετε μούτρα, αν αυτό δεν συνοδεύεται από ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι ή ένα ιδιαίτερο δώρο. Η εποχή που οι άνδρες έκοβαν ένα τριαντάφυλλο από τον κήπο για να το προσφέρουν έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Ένα εντυπωσιακό μπουκέτο από διάφορα λουλούδια.

Εδώ ο σύντροφός σας μάλλον θέλει να σας εντυπωσιάσει χωρίς όμως να βάλει προσωπικά στοιχεία στην επιλογή του. Αυτές τις ημέρες, οι έτοιμες εντυπωσιακές ανθοδέσμες για κάθε budget είναι η εύκολη λύση για όποιον θέλει να ξεμπερδέψει αλλά και να κάνει εντύπωση.

Το αγαπημένο σας λουλούδι.

Μια προσφορά που πρέπει να εκτιμηθεί, καθώς υποδηλώνει ότι ο σύντροφός σας γνωρίζει τις προτιμήσεις σας και θέλει να σας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Μια ανθοδέσμη από γαρύφαλλα.

Σας υπενθυμίζω ότι τα γαρύφαλλα είναι από τα πιο φτηνά λουλούδια αλλά διατηρούνται αρκετά στο βάζο συγκριτικά με άλλα. Ο σύντροφός σας μπορεί να είναι απλά πρακτικός τύπος ή λίγο
τσιγκούνης και προσπαθεί να το κρύψει επιμελώς.

Μια αγκαλιά τουλίπες.

Αν εμφανιστεί με ένα μπουκέτο από τουλίπες, θα πρέπει να το εκτιμήσετε ιδιαιτέρως. Δείχνουν άτομο με ιδιαίτερη και ευαίσθητη
προσωπικότητα, υψηλή αισθητική αλλά και αγάπη προς εσάς.


Μία γαρδένια.

Η αγαπημένη των γυναικών, προσφέρεται κυρίως από συντρόφους ώριμης ηλικίας, καθώς ιστορικά αντικατέστησε τα γιασεμιά. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει σεβασμό προς εσάς, σταθερή και μακροχρόνια σχέση.

Μια ορχιδέα.

Οι συμβολισμοί της είναι πάρα πολλοί και ποικίλοι. Επειδή είναι φυτό με παρατεταμένη ανθοφορία, τείνει να συμβολίζει τη σταθερότητα της σχέσης στο χρόνο, την αγνή αγάπη και τη συντροφικότητα. Ταυτόχρονα, λόγω της εξωτικής προέλευσής της, δεν παύει να είναι ένα ερωτικό λουλούδι.
Συνήθως την προσφέρουν άνδρες που τρέφουν βαθιά εκτίμηση προς τις συντρόφους τους και προσδοκούν ή γιορτάζουν μια βαθιά και μακροχρόνια σχέση.


Ραντεβού την άλλη Κυριακή

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube .

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits