HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Miltoniopsis: Πανέμορφη και εξαιρετικά αρωματική ορχιδέα


Αναστασία Τσαγκάρη

28 Μαρτίου 2021

Miltoniopsis: Πανέμορφη και εξαιρετικά αρωματική ορχιδέα

Τα τελευταία χρόνια η εγχώρια αγορά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην εισαγωγή ιδιαίτερων φυτών και οι ορχιδέες δεν αποτελούν εξαίρεση. Μπορεί κανείς πλέον να βρει μεγάλη ποικιλία που δεν αφορούν μόνο τη γνωστή μας Φαλαινόψις αλλά και άλλα πιο ιδιαίτερα γένη με υπέροχα αρωματικά άνθη.

Αν με ρωτήσετε ποια ορχιδέα έχει το πιο εντυπωσιακό άνθος σε συνδυασμό με το πιο εντυπωσιακό άρωμα θα σας έλεγα η Miltoniopsis. Πολύ φτηνή ορχιδέα. Η τιμή της ανάλογα με το μέγεθος του φυτού δεν ξεπερνάει τα 15 ευρω και η χρωματική ποικιλιά στα άνθη της είναι εντυπωσιακή σε συνδιασμό με το μέγεθος τους. Το άρωμα της δροσερό και τριανταφυλλένιο.

Δεν μπορώ βέβαια να σας αποκρύψω ότι πρόκειται για δύσκολη ορχιδέα καθώς ζορίζεται πολύ το καλοκαίρι με τη ζέστη και το υπερβολικό πότισμα. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα τα μυστικά γύρω από τη φροντίδα της.

https://www.youtube.com/watch?v=IaOPVtwb8EE

Ραντεβού την άλλη Κυριακκή

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube