HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

4 απλά βήματα για να εξοντώσετε τα ανεπιθύμητα έντομα από τα φυτά σας


Αναστασία Τσαγκάρη

20 Ιουνίου 2021

4 απλά βήματα για να εξοντώσετε τα ανεπιθύμητα έντομα από τα φυτά σας
Πως να διώξετε τα έντομα από τα φυτά σας

Αυτή την εποχή τα έντομα κάνουν πάρτυ πάνω στα φυτά μας καθώς τα περισσότερα είναι γεμάτα νεαρά φύλλα πλούσια σε χυμούς. Μπορείτε όμως να απαλλαγείτε από αυτήν παρουσία τους αν είστε συστηματικοί και ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

• Υιοθετήστε την πρακτική να παρατηρείτε τα φυτά σας σε εβδομαδιαία βάση.
• Εάν εντοπίσετε εντομολογική προσβολή μικρή σε έκταση κλαδεύτε το σημείο της προσβολής και πλένετε καλά το φυτό σας με μπόλικο νερό που πέφτει πάνω του με δύναμη για να απομακρύνει τα έντομα. Ελέγχουμε περιοδικά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν χρειαστεί δυο τρεις φορές ακόμη.
• Αν η εντομολογική προσβολή επιμένει κάνουμε χρήση θερινού πολτού καθώς περιέχει έλαια που πνίγουν τα περισσότερο έντομα. Ψεκάζουμε πάρα πολύ καλά το φυτό μας μέχρι να γίνει μούσκεμα τις απογευματινές ώρες της ημέρας. Δεν παραλείπουμε το καλό πλύσιμο πριν την εφαρμογή του. Επαναλαμβάνουμε μετά από μια εβδομάδα περίπου.
• Τέλος αν ο εχθρός επιμένει κάνουμε χρήση φυτοφαρμάκων αφού λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Φιλική συμβουλή. Φυτά που επιμένουν τα έντομα και η προσβολή είναι πολύ μεγάλη σε έκταση καλύτερα να τα αντικαταστήσετε παρά να θέσετε σε κίνδυνο τα υπόλοιπα.
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο facebook ή το κανάλι του στο youtube .