HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Στρομάνθια triostar:Μια εναλλακτική και πρωτότυπη επιλογή για τις γιορτές


Αναστασία Τσαγκάρη

12 Δεκεμβρίου 2021

Στρομάνθια triostar:Μια εναλλακτική και πρωτότυπη επιλογή για τις γιορτές
Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές τα ανθοφόρα φυτά με κουράζουν αλλά και με απογοητεύουν. Οι πλούσιες εντυπωσιακές ανθοφορίες είναι μια υπόθεση που απαιτεί πολύ κόπο και γνώση.

Εκτός αν είστε από αυτές που τα αγοράζουν και μόλις απανθίσουν τα αντικαθιστούν με νέα. Μια πρακτική που θα σας πρότεινα να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Τελευταία αναζητώ φυτά που το χρώμα ή το σχήμα των φύλλων τους να αποτελεί το βασικό σημείο έλξης. Η Στρομάνθια triostar είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά φυτά αυτής της κατηγορίας. Το χρώμα των φύλλων της πολύ εντυπωσιακό. Το λευκό, το πράσινο και το ροζ μωβ μπλέκονται μεταξύ τους κάνοντας περιττή την ανάγκη για λουλούδια.

Ευδοκιμεί σε θερμά κλίματα με υψηλά επίπεδα υγρασία. Αν τη βάλετε στη συλλογή σας μην την αφήνετε να στεγνώνει εντελώς και μην παραλείπετε το ψεκασμό των φύλλων της καθώς δεν αρέσκεται στην ξηρασία. Στο φυσικό της περιβάλλον μεγαλώνει πάνω σε δέντρα άρα δεν αγαπά την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να αναπτυχθεί και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Συνήθως αυτό επηρεάζει την ένταση των χρωμάτων των φύλλων της.

Αυτή η εποχή είναι η καταλληλότερη για να την αποκτήσετε καθώς δεν της αρέσει η ξηρασία και η ζέστη. Αποτελεί μια πρωτότυπη εναλλακτική επιλογή είτε για να στολίσουμε το χώρο μας είτε για να την προσφέρουμε. Δεν σας κρύβω ότι η επιλογή του Αλεξανδρινού με έχει πια κουράσει.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:
Blog: www.allaboutorchids.gr
YouTube: All About Orchids
Facebook: @allaboutorhid
Instagram:@allaboutorchids.gr

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!