HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Μετακομίζετε και έχετε πολλά φυτά; Να πώς να τα μεταφέρετε με ασφάλεια


JTeam

13 Ιανουαρίου 2022

Μετακομίζετε και έχετε πολλά φυτά; Να πώς να τα μεταφέρετε με ασφάλεια
Pexels
Δεν έχει σημασία αν πηγαίνετε κοντά ή μακριά. Ο φόβος να φτάσουν σώα όλα σας τα αντικείμενα, εύθραυστα και μη, στο μέρος που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, μένει πάντα ίδιος, κυρίως αν σκοπεύετε να κουβαλήσετε μαζί σας φυτά.

Μπορεί να μην ήρθε η ώρα για μετακόμιση αλλά για μια απλή επίσκεψη που θα κρατήσει μέρες σε ένα άλλο σπίτι. Αν δεν έχετε να αφήσετε σε κάποιον τα φυτά σας και θέλετε να τα πάρετε μαζί σας, σύμφωνα με τους plant και moving experts, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού με τα παρακάτω tips μπορείτε να διασφαλίσετε τη μεταφορά τους.

Επειδή σας αγχώνει σίγουρα η απουσία του ηλιακού φωτός, οι υπερβολικές θερμοκρασίες και ενδεχομένως η γεμάτη λακκούβες απόσταση, οι ειδικοί προτείνουν πρώτα απ' όλα να τσεκάρετε τις καιρικές συνθήκες. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα φυτά εσωτερικών χώρων αν εκτεθούν σε θερμοκρασίες μικρότερες των 5°C για χρονικό διάστημα έστω και μιας ώρας, μπορεί να υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Τοποθετήστε πάνω από τα φυτά σας πετσέτες ή βάλτε τα προσεκτικά σε σακούλα. Αν έχει πολύ κρύο, χρησιμοποιήστε δύο σακούλες. Αν το ταξίδι είναι μεγάλο, αφήστε τη σακούλα ελαφρώς ανοιχτή για να αερίζονται. To επόμενο σημαντικό βήμα είναι να τα προετοιμάσετε σωστά για τη μεταφορά τους. Προτού τα τοποθετήσετε σε κούτες, απομακρύνετε ενδεχομένως νεκρά φύλλα και ποτίστε τα με νερό αν το έχουν ανάγκη.

Τα περισσότερα φυτά αντέχουν σχεδόν μία εβδομάδα χωρίς νερό, ειδικά τον χειμώνα. Το καλύτερο είναι να τα ποτίσετε επαρκώς λίγες μέρες πριν τη μετακόμιση. Στη συνέχεια είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε πώς θα τα πακετάρετε. Τα φυτά γενικά μπορούν να παραμείνουν στον αποθηκευτικό τους χώρο για περίπου μία εβδομάδα αν αυτό φυσικά κρίνεται απαραίτητο αλλά το ιδανικό είναι να τα απελευθερώνετε γρήγορα.

Φυσικά, ο τρόπος που τα αποθηκεύετε, εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα τους. Τα μικρά και μεσαία μπορούν να τοποθετηθούν μαζί αλλά καλό είναι να διαχωριστούν μεταξύ τους με εφημερίδες ή bubble wrap. Αν θέλετε να αποφύγετε την κατανάλωση χαρτιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση του υφάσματα ή πετσέτες.

Μεγάλη σημασία θα πρέπει να δώσετε επίσης, στο μέρος που θα επιλέξετε να τα τοποθετήσετε μες στο αμάξι. Η ασφαλή μεταφορά τους κρίνεται πολύ από αυτό το στάδιο και το καλύτερο είναι να τα τοποθετήσετε στις πίσω θέσεις για να εξασφαλιστεί η προστασία τους.

Και τώρα ώρα για unboxing! Αφού έχετε φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό σας, απεγκλωβίστε τα όσο πιο γρήγορα και προσεκτικά. Τοποθετήστε τα κοντά στο ηλιακό φως μακριά από ανοιχτές πόρτες που μπαίνει κρύο και ελέγξτε το χώμα τους για να δείτε αν χρειάζονται άμεσα νερό.

Είναι απολύτως φυσιολογικό το φυτό σας να έχει στρεσαριστεί από όλη αυτή τη διαδικασία αλλά σύντομα θα προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Όσο τα φύλλα του είναι πράσινα κι έχει την όψη που έχετε συνηθίσει να βλέπετε, να ξέρετε ότι το φυτό σας είναι απολύτως υγιές και συνηθίζει στις νέες συνθήκες.

TAGS