HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Καρίσα: Ένας άγνωστος, εξαιρετικά αρωματικός και εύκολος θάμνος.


Αναστασία Τσαγκάρη

29 Μαΐου 2022

Καρίσα: Ένας άγνωστος, εξαιρετικά αρωματικός και εύκολος θάμνος.
Ένας λόγος που αγαπώ τις ανθοκομικές εκθέσεις είναι ότι εκεί μπορεί να ανακαλύψεις νέα φυτά εξαιρετικής ομορφιάς και όχι δύσκολα στη φροντίδα τους

Ο λόγος λοιπόν σήμερα για την Καρίσα, περσινή ανακάλυψη σε συνοικιακή έκθεση. Έβγαλε το περσινό καλοκαίρι και χειμώνα και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά εύκολο και super αρωματικό θάμνο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Καρίσα μας έρχεται από την μακρινή Αφρική. Έχει γυαλιστερά φύλλα και μικρά λευκά, αρωματικά άνθη σε σχήμα αστεριού. Το άρωμά τους παραπέμπει σε γιασεμί. Ανθίζει από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι να τη βρουν τα πρώτα κρύα. Το χειμώνα θα σας δώσει βρώσιμους καρπούς που μοιάζουν με δαμάσκηνα.

Jenny.Gr

Ευδοκιμεί και σε ηλιόλουστες αλλά και σε ημισκιερές θέσεις. Εξαιρετική επιλογή τόσο για γλάστρα όσο και για εδαφοκάλυψη καθώς είναι εύκολη στον τύπο του χώματος που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει. Φυτό που μεγαλώνει σε μήκος και πλάτος, οπότε με τα κατάλληλο κλάδεμα μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθός της ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σας. Για καλύτερη ανάπτυξη και ανθοφορία χρησιμοποιούμε ισορροπημένο λίπασμα από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο νέο μου βιβλίο που θα βρείτε εδώ ή να με ακολουθήσετε στα social media:

Blog: www.allaboutorchids.gr
YouTube: All About Orchids
Facebook:@allaboutorhid
Instagram:@allaboutorchids.gr
Ραντεβού την άλλη Κυριακή!