HOME SWEET HOME HOME TIPS

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης


22 Οκτωβρίου 2019

Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης

Το κρύο κάνει σιγά-σιγά την εμφάνισή του και όλοι μας ψάχνουμε τρόπους για να ζεσταθούμε προσπαθώντας να αποφύγουμε τη χρήση του πετρελαίου που έχει φτάσει στα ύψη. Εμείς, κάναμε μια έρευνα και σας βρήκαμε τους καλύτερους τρόπους για να ζεσταθείτε οικονομικά!

Λέβητας πετρελαίου

Εάν έχετε αυτόνομη θέρμανση και θέλετε να κάνετε χρήση του λέβητα πετρελαίου παρ’όλο που τα τελευταία χρόνια είναι από τις πιο ακριβές επιλογές, μπορείτε να μειώσετε το κόστος λειτουργίας του συστήματος κάνοντας κάποιες μικρές «επεμβάσεις» χαμηλού κόστους.

Συντήρηση του λέβητα – καυστήρα

Ζητείστε από τον τεχνικό να σας το ρυθμίσει στην ελάχιστη θερμική ισχύ που μπορεί να λειτουργήσει με υψηλή απόδοση. Έτσι θα εξοικονομήσετε 5-15% αναλόγως της παλαιότητας του λέβητα. Αυτό θα σας κοστίσει από 100-200 ευρώ.

Εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης

Ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του νερού θέρμανσης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Όσο πέφτει η εξωτερική θερμοκρασία τόσο αυξάνεται η θερμότητα που αποδίδεται στους χώρους. Με αυτόν τον τρόπο έχετε εξοικονόμηση 15-30% και το κόστος της εγκατάσταστης αυτού του συστήματος είναι 1000-1500 ευρώ.
Θερμοστατικές κεφαλές: Τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά (κόστος 25€ η μία). Έτσι, τις ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Με αυτόν τον τρόπο έχετε εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30%.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε ακόμη:Η τάση που λάτρευαν οι γιαγιάδες μας επιστρέφει στη διακόσμηση