HOME SWEET HOME HOME TIPS

Τα μυστικά για να μυρίζει το σπίτι σας υπέροχα, συνέχεια


The Jennettes

20 Νοεμβρίου 2021

Τα μυστικά για να μυρίζει το σπίτι σας υπέροχα, συνέχεια
Οι ειδικοί δίνουν τις καλύτερες λύσεις για να γεμίσετε με νότες φρεσκάδας το σπίτι σας, απομακρύνοντας μια για πάντα τις δυσάρεστες οσμές. 

Οι ειδικοί δίνουν τις καλύτερες λύσεις για να γεμίσετε με νότες φρεσκάδας το σπίτι σας, απομακρύνοντας μια για πάντα τις δυσάρεστες οσμές. 

Η όσφρηση είναι μία από τις πιο έντονες αισθήσεις και κυριαρχεί ανάμεσα στις υπόλοιπες.

Επαναφέρει μνήμες από εμπειρίες και περιστατικά που έχουμε ζήσει ενώ μας ωθεί συχνά στη λήψη πολλών αποφάσεων. Από το φαγητό που θα επιλέξουμε να φάμε μέχρι την επιλογή του ατόμου που θα φιλήσουμε και θα κάνουμε σχέση. 

Όταν η συζήτηση πάει στο σπίτι μας και στη μυρωδιά που αφήνει ως ανάμνηση στους καλεσμένους μας, αυτό που θέλουμε όλοι είναι να μυρίζει υπέροχα όλες τις ώρες της ημέρας, όπως ακριβώς οι παλιές, καλές παιδικές μας αλληλογραφίες. Σύμφωνα με την ιδρύτρια του Clean My Space, Melissa Maker: «Ένα καθαρό σπίτι θα έπρεπε να μυρίζει ουδέτερα» αλλά μην απογοητεύεστε όσοι λατρεύετε να μπαίνετε στο σπίτι σας και να μυρίζει υπέροχα. Οι ειδικοί μοιράζονται μαζί σας τις καλύτερες συμβουλές για να το πετύχετε. 

Για αρχή, καλό είναι να μάθετε να διαχειρίζεστε σωστά την υγρασία μέσα στο σπίτι σας

Είναι ο νούμερο ένα βασικός λόγος που το σπίτι σας μπορεί να μυρίζει δυσάρεστα. Εάν ανακαλύψετε ότι σε κάποιο δωμάτιο αγγίζει το 60%, καλό είναι να πάρετε έναν αφυγραντήρα. Τα αποτελέσματα από τις πρώτες χρήσεις, είναι θεαματικά και θα απομακρύνουν αμέσως τις οσμές που δημιουργούνται από την παρουσία της. 

Το αμέσως επόμενο σημαντικό βήμα είναι να αδειάζετε τακτικά τους κάδους σκουπιδιών καθώς περιέχουν υπολείμματα από τροφές αλλά και πιθανότατα από τσιγάρα που αν παραμείνουν πολύ στον χώρο, θα δημιουργήσουν πολύ σύντομα τις πιο δυσάρεστες οσμές. 

Η επόμενη σημαντική κίνηση είναι να ανοίξετε αποφασιστικά το ψυγείο σας, πετώντας από μέσα οτιδήποτε άχρηστο κρατάτε εδώ και καιρό χωρίς λόγο. Κάντε τώρα ένα πείραμα και θα δείτε πως πολλά αποθηκευμένα τρόφιμα έχουν λήξει εδώ και καιρό οπότε κάντε την αρχή, αποδεσμεύοντας έναν σημαντικό χώρο από το ψυγείο σας. Στη συνέχεια, κάντε έναν καλό καθαρισμό με ζεστό νερό, λευκό ξίδι και λίγο σαπούνι για τα πιάτα. Το ψυγείο σας θα λάμπει!

Άλλο ένα ακόμη μυστικό είναι να καθαρίζετε τακτικά τις λείες επιφάνειες του σπιτιού σας. Τα χαλιά, τα σεντόνια, τα υφάσματα και οι επιφάνειες των τζαμιών αποτελούν πόλο έλξης για τις δυσάρεστες μυρωδιές. Ένας καλός τρόπος να καθαρίσετε σωστά τα χαλιά σας, είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα πριν τα σκουπίσετε. 

Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον καλό αερισμό του σπιτιού σας και το πόσο σημαντικό είναι να ανοίγετε τακτικά όλα τα παράθυρα κυρίως κάθε πρωί. Η ατμόσφαιρα αμέσως ανανεώνεται ενώ είναι ο καλύτερος τρόπος να κρατήσετε μακριά από τον προσωπικό σας χώρο τα μικρόβια. 

Αφού έχετε αερίσει επαρκώς το σπίτι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακριτικό αποσμητικό χώρου που θα εναρμονίζεται πλήρως με την καθαριότητα όλου του σπιτιού. Ένας άλλος τρόπος για να δώσετε νότες φρεσκάδας στο σπίτι σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό χώρου, είναι να καθαρίσετε με χλωρίνη και ζεστό νερό τις επιφάνειες που λερώνονται πιο συχνά, όπως τους κάδους των σκουπιδιών προτού έρθουν οι καλεσμένοι σας. 

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε δικές σας μυρωδιές πανεύκολα από συστατικά που αγαπάτε. Μια ωραία DIY ιδέα είναι να αναμείξετε 1 τέταρτο της κούπας λευκό ξίδι, μισή κούπα οινόπνευμα για εντριβές, ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ και 20 σταγόνες από το δικό σας έλαιο, δημιουργώντας ένα μαγικό spray που απομακρύνει κάθε ενοχλητική οσμή.  

Σημειώστε για το τέλος, ότι οι έντονες μυρωδιές δεν είναι πάντα ευχάριστες. Οι διακριτικές είναι πιο ασφαλείς οπότε φροντίστε τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσετε, να είναι ήπια και να ταιριάζουν ιδανικά με την καθαρή αύρα του χώρου σας. 

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα φυτά που μπορούμε να βάζουμε στο υπνοδωμάτιό μας