UPDATE #NOW

Πρωτοχρονιά στην Times Square; Ναι! Για ανεμβολίαστους; Όχι.


The Jennettes

17 Νοεμβρίου 2021

Πρωτοχρονιά στην Times Square; Ναι! Για ανεμβολίαστους; Όχι.
H Νέα Υόρκη έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της, όπως φαίνεται, αφού ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Times Square ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες της την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά μόνο όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, ετοιμάζεται να ξαγρυπνήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επιστρέφοντας δυναμικά στην κανονικότητά της αλλά με νέους όρους. 

H Νέα Υόρκη όπως φαίνεται, έχει επιστρέψει στην κανονικότητά της, αφού ο δήμαρχος της πόλης, Bill de Blasio, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Times Square ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες της την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά μόνο όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Σύμφωνα με τη σχετική του ανακοίνωση: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον υπέροχο εορτασμό που θα γίνει στην Times Square, καθώς επανέρχεται δυναμικά και όπως ακριβώς τον έχουμε αγαπήσει. Αμέτρητος κόσμος θα είναι εκεί για να γιορτάσει και θα είναι ένας όμορφος τρόπος επανένωσης. Θα είναι μεγάλη χαρά για την πόλη». 

Βασική προϋπόθεση για όσους θελήσουν να απολαύσουν από κοντά τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις, είναι να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Τα άτομα που δεν θα μπορούν να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού λόγω αναπηρίας, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έκαναν αρνητικό τεστ Covid- 19 εντός 72 ωρών από την εκδήλωση ενώ τα παιδιά κάτω από την ηλικία των 5, θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον με πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Η ανακοίνωση βγήκε σχετικά νωρίς σύμφωνα με τον δήμαρχο, για να προλάβει ο κόσμος να εμβολιαστεί έγκαιρα σε περίπτωση που δεν έχει κάνει τις απαραίτητες δόσεις για το πιστοποιητικό ενώ στις ερωτήσεις του κόσμου σχετικά με το γιατί ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος για όσους περιμένουν την κρυστάλλινη μπάλα να κατεβαίνει σταδιακά λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος, σε αντίθεση με άλλες εξωτερικές δραστηριότητες, ο ίδιος απάντησε πως πρόκειται για ένα event που ακολουθείται από κοσμοσυρροή και δεδομένου ότι διαρκεί πολλές ώρες, απαιτεί τις απαραίτητες προφυλάξεις. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος προτρέπει τον κόσμο να συμμετάσχει με τα εξής λόγια: «Μπείτε στο πλήθος, συμμετάσχετε στη χαρά, σε μια ιστορική στιγμή». Ωστόσο, οι ειδικοί κρατούν τις επιφυλάξεις τους καθώς είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψει κανείς την επιδημιολογική εικόνα της Νέας Υόρκης μέχρι το τέλος του έτους. 

Η περσινή Πρωτοχρονιά ήταν αρκετά λιτή εν μέσω της πανδημίας, καθώς οι περισσότεροι την είχαν παρακολουθήσει από την τηλεόραση και ελάχιστοι από κοντά. Στον χώρο μάλιστα, είχαν τοποθετηθεί οδοφράγματα, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε όσους ήθελαν να γιορτάσουν εκεί την αλλαγή του χρόνου. 

Πηγή φωτογραφίας: Votesprout

Δείτε ακόμη: