Αποφασίσατε να παραιτηθείτε; Τι δεν χρειάζεται να ξέρει ο διευθυντής σας
Στεφανία Παπαδημητρίου
17 Νοεμβρίου 2021
Το σκεφτόμασταν καιρό. Η δουλειά μας είχε πάψει να μας γεμίζει – την κάναμε μόνο για τα χρήματα. Μετρούσαμε το οχτάωρο αντίστροφα, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Μπορεί να έφταιγε το τοξικό κλίμα στον χώρο εργασίας, ίσως απλώς ήμασταν έτοιμοι για κάτι καινούργιο. Και το αποφασίσαμε, θα παραιτηθούμε.
Από τη στιγμή που αυτό έφυγε από τη μέση, έρχεται κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτούμε: Πώς το ανακοινώνουμε στον διευθυντή μας; Είναι μία άβολη συζήτηση. Την οποία όχι απλώς πρέπει να κάνουμε, αλλά πρέπει να προσέξουμε και τι θα πούμε.
Ας ξεκινήσουμε από το βασικό: Οπωσδήποτε θα ανακοινώσουμε ποια θα είναι η τελευταία μας μέρα. Καλό είναι να δώσουμε δύο εβδομάδες περιθώριο, ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης. Το να φύγουμε από τη μία στιγμή στην άλλη, είναι αντιεπαγγελματικό.
Μετά από αυτό, τα λόγια είναι περιττά. Κυριολεκτικά. Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσουμε τους λόγους πίσω από την απόφασή μας, ούτε να αποκαλύψουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Μπορεί να αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε, να μιλήσουμε για άλλες προτάσεις που μας έγιναν – δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο.
Φυσικά, θα ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία και όσα μας δίδαξε η εταιρεία – ακόμη κι αν δεν πήραμε τίποτα, ας είμαστε ευγενικοί. Μαζέψαμε εμπειρία, σίγουρα, και προετοιμαστήκαμε για νέες προκλήσεις. Αντί λοιπόν να αφιερώσουμε χρόνο στο πώς θα χρυσώσουμε το χάπι στον προϊστάμενό μας, ας μιλήσουμε με τα μέλη της ομάδας μας κι ας βεβαιωθούμε ότι θα διατηρήσουμε μαζί τους τις σχέσεις που θέλουμε.
Διαβάστε επίσης: 5 όχι και τόσο αθώες συνήθειες που πρέπει να κόψετε, για να μη χαλάτε τσάμπα λεφτά