HOME SWEET HOME HOME TIPS

Οι γιορτές τελειώνουν: Ώρα να βάλετε σε τάξη αυτά τα 5 πράγματα μες στο σπίτι σας


JTeam

3 Ιανουαρίου 2022

Οι γιορτές τελειώνουν: Ώρα να βάλετε σε τάξη αυτά τα 5 πράγματα μες στο σπίτι σας
Οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και μαζί, και όλοι εκείνοι οι στολισμοί που κάναμε στο σπίτι μας και χάρισαν νότες γιορτινού mood αλλά και υπερβολής. Αν έχετε πελαγώσει και μόνο που σκέφτεστε από πού να ξεκινήσετε, ήρθε η ώρα να βάλετε μια τάξη στα παρακάτω πράγματα μες στο σπίτι σας, εκτός από το ξεστόλισμα.

Η περίοδος των γιορτών, όπως πάντα είναι περίοδος υπερβολής και ξεκινάει από τη διακόσμηση που επιλέγουμε να κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο σπίτι μας. Σκορπώντας από λίγο γιορτινό mood σε κάθε γωνιά, στο τέλος δεν ξέρουμε πώς να βάλουμε τάξη στο χάος που έχουμε δημιουργήσει αλλά τώρα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος να βάλουμε τάξη, όχι μόνο εκεί, αλλά σε κάποια ακόμη πράγματα που έχουν ανάγκη από λίγη ανανέωση.

Η αρχή όλων... οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί

Πριν πάτε να τοποθετήσετε πίσω στα κουτιά τους, γιρλάντες, στολίδια και φωτάκια, κάντε έναν γρήγορο έλεγχο γύρω από τη λειτουργία τους. Αν τα έχετε χρόνια κι έχουν υποστεί φθορές, καλό είναι να τα ξεφορτωθείτε αφού κρατούν χώρο χωρίς να υπάρχει λόγος.

Παιχνίδια

Αν κουραστήκατε να περνάτε από εμπόδια κάθε φορά που θέλετε να διασχίσετε το πάτωμα του σαλονιού σας, τότε ήρθε η ώρα να βάλετε λίγη τάξη στα παιχνίδια των παιδιών σας. Τόσο καιρό σκόρπισαν αρκετή μαγεία αλλά τώρα που ο χώρος πρέπει να ανανεωθεί, καλό είναι να κάνετε μία βασική συμφωνία με τα παιδιά σας. Δημιουργήστε έναν άτυπο κανόνα που θα ορίζει ότι για κάθε παιχνίδι που θα αποφασίζουν να κρατήσουν, θα δωρίζουν ένα άλλο σε κάποιο παιδί που το έχει ανάγκη.

Δώρα που μένουν έτσι

Πολλές φορές, ξέρουμε ότι πολλά από τα δώρα που λαμβάνουμε, δεν θα τα αξιοποιήσουμε ποτέ. Παρόλα αυτά, επειδή νιώθουμε τις περισσότερες φορές ενοχικά, καταλήγουμε να τα αφήνουμε καταχωριασμένα στα πιο απίθανα σημεία μες στο σπίτι μας για χρόνια αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να τα αποχαιρετήσουμε, δίνοντάς τα σε κάποιον που τα έχει σίγουρα περισσότερη ανάγκη από εμάς που δεν καταφέραμε να βρούμε τη λειτουργικότητά τους.

Αξεσουάρ και γιορτινά σύνολα

Μπορεί φέτος να τα φορέσατε και να ήταν ιδανικά για τις γιορτές αλλά δεδομένου ότι μπορεί του χρόνου να τα θεωρείτε ξεπερασμένα αφού δεν θα είναι πλέον τάση, καλό είναι να αξιολογήσετε πρώτα αν θέλετε πράγματι να τα κρατήσετε κι έπειτα να προχωρήσετε ή όχι, στη δωρεά τους.

Φαγητό που έμεινε

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ τι συνταγές θα μπορούσατε να φτιάξετε με το φαγητό που περισσεύει κάθε χρόνο τέτοια εποχή; Μπορείτε να κάνετε αληθινά γευστικά αριστουργήματα ή ακόμη καλύτερα μπορείτε να μοιράσετε σε σακούλες ό,τι περίσσεψε και δεν έχετε διάθεση να αξιοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο στην κουζίνα, τοποθετώντας τα σε ένα ασφαλές και καθαρό μέρος έξω από το σπίτι σας, (κι όχι μες στα σκουπίδια), για να τα πάρει όποιος έχει αληθινή ανάγκη.