HOME SWEET HOME HOME TIPS

5 tricks των interior designers που θα δώσουν χαλαρωτικά vibes σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού


JTeam

7 Ιανουαρίου 2022

5 tricks των interior designers που θα δώσουν χαλαρωτικά vibes σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού
Με την αβεβαιότητα και το άγχος που προκαλεί η πανδημία, οι περισσότεροι στρεφόμαστε στο προσωπικό μας καταφύγιο για λίγη χαλάρωση και ηρεμία. Τα παρακάτω tricks σύμφωνα με τους interior designers, μπορούν να κάνουν κάθε γωνιά του σπιτιού σας γαλήνια.

Ανάμεσα στις τάσεις διακόσμησης που επιλέγουμε για το σπίτι μας, τον μεγαλύτερο χώρο θα έπρεπε να καταλαμβάνουν οι πιο χαλαρωτικές υπό τις συνθήκες πανδημίας. Μετά απο μια έντονη και κουραστική μέρα, το μόνο που θες, όπως εμείς, είναι να επιστρέψεις σε ένα σπίτι γεμάτο ζεστασία και ηρεμία.

Ένα σπίτι με περιττά και ογκώδη έπιπλα δημιουργεί θόρυβο και ένταση οπότε οι interior designers μοιράζουν μερικά πολύτιμα tricks για να μετατρέψεις το προσωπικό σου καταφύγιο στο μέρος που πάντα ονειρευόσουν. Ξεκίνα από χρώματα που χαλαρώνουν το μάτι.

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα που σύμφωνα με τους ειδικούς, μειώνει το άγχος και δείχνει τον χώρο πιο τακτοποιημένο. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται η πιο άνετη ατμόσφαιρα και η γωνιά εκείνη στην οποία θες πάντα να κουρνιάζεις μετά από μια δύσκολη μέρα.

Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις αντικείμενα που σου φτιάχνουν την ψυχολογία και τη διάθεση. Πράγματα που έχουν συναισθηματική αξία για σένα μπορούν να μπουν σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι σου χωρίς να πρέπει απαραίτητα να κοστίζουν πολύ. Στην επιλογή τους, συνυπολόγισε τη βιωσιμότητα ώστε να μειώσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα. Απλές λύσεις, όπως παλιά έπιπλα που χρειάζονται απλή ανανέωση ή χειροποίητα αντικείμενα θα δώσουν άλλο αέρα ανανέωσης στον χώρο σου.

Υιοθέτησε περισσότερο μινιμαλισμό και ξεφορτώσου περιττά αντικείμενα που απλά καταλαμβάνουν χώρο χωρίς να είναι απαραίτητα. Κράτησε μόνο όσα έχουν πρακτική και συναισθηματική αξία και αμέσως θα δεις ότι το σπίτι σου θα αναπνεύσει. Τα περιττά πράγματα φορτώνουν χωρίς λόγο την ενέργεια του σπιτιού και προκαλούν την ένταση που θες να αποβάλλεις.

Μπορείς επίσης να προμηθευτείς αρωματικά κεριά που θα σε κάνουν να χαλαρώνεις μετά από μια φορτική μέρα ακόμη πιο εύκολα. Μόνο φρόντισε να μην έχουν βαρύ άρωμα γιατί υπάρχει περίπτωση να σε πιάσει υπερένταση.

Για το τέλος, κρατήσαμε το πιο φανταστικό μέρος που επιβάλλεται να δημιουργήσεις μες στο σπίτι σου, όπως τονίζουν οι interior designers. Αυτό δεν είναι άλλο από ένα μέρος, το οποίο θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στα αγαπημένα σου χόμπι και σε όσα σε γεμίζουν.

Αν θες να ξεφορτωθείς το κινητό, άφησε το έξω από αυτό το δωμάτιο. Τοποθέτησε την πιο αναπαυτική πολυθρόνα και μην αφήσεις κανέναν να σε ενοχλήσει όσο βρίσκεσαι εκεί.