HOME SWEET HOME HOME TIPS

5 απρόσμενοι τρόποι που οι φλούδες πορτοκαλιού μπορούν να μεταμορφώσουν την κουζίνα σου


JTeam

10 Απριλίου 2023

5 απρόσμενοι τρόποι που οι φλούδες πορτοκαλιού μπορούν να μεταμορφώσουν την κουζίνα σου
pexels
Θα κάνουν θαύματα στον κάδο απορριμμάτων

Μπορεί να γνωρίζεις τα μαγικά οφέλη του πορτοκαλιού, καταναλώνοντάς το αλλά ίσως δεν ξέρεις πως οι φλούδες του μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες πριν τις πετάξεις.

Ακολουθούν οι πιο απροσδόκητοι τρόποι που μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου:

Φυσικό σπρέι καθαρισμού

Ήξερες πως οι φλούδες του πορτοκαλιού μπορούν να σου προσφέρουν ένα φυσικό διάλυμα καθαρισμού; Αρκεί να τις τοποθετήσεις σε ένα μεγάλο βάζο και να το γεμίσεις με λευκό ξίδι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι λίγη υπομονή καθώς πρέπει να αφήσεις το βάζο στο ψυγείο για περίπου τρεις εβδομάδες, ανακινώντάς το κάθε περίπου δεύτερη μέρα. Μετά, αρκεί να στραγγίξεις το υγρό και να το βάλεις σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Θα κάνει τους πάγκους και τα δάπεδα να αστράφτουν από καθαριότητα.

Αποσμητικό κάδου απορριμμάτων

Αν θες να απομακρύνεις τις δυσάρεστες οσμές από τον κάδο απορριμμάτων, αρκεί να τοποθετήσεις στο κάτω μέρος του μερικές αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιού. Μετά, βάλε μια νέα σακούλα σκουπιδιών και θα καταλάβεις τη διαφορά στην μυρωδιά.

Καθαριστικό ξύλου κοπής

Αν θες να καθαρίσεις αποτελεσματικά το ξύλο κοπής, δοκίμασε να το τρίψεις με λίγο αλάτι και μια φλούδα πορτοκαλιού. Θα γίνει ολοκαίνουριο, αρκεί να το αφήσεις να στεγνώσει καλά.

Αποσμητικό ψυγείου

Αν θες να μυρίζει ωραία το ψυγείο σου, γέμισε μια φλούδα πορτοκαλιού με αλάτι και βάλτην σε αυτό. Το αλάτι θα απορροφήσει τις οσμές ενώ το φρούτο θα αφήσει πίσω το φρέσκο ​​άρωμα του πορτοκαλιού.

Καθαριστικό φούρνου μικροκυμάτων

Τοποθέτησε μερικές φλούδες πορτοκαλιού σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και γέμισε το μέχρι τη μέση με νερό. Τοποθέτησε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου πέντε λεπτά. Μετά, σκούπισε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων με μια καθαρή πετσέτα. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.