HOME SWEET HOME HOME TIPS

5 πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις ή να πετάξεις αμέσως από το συρτάρι του μακιγιάζ


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Ιανουαρίου 2024

5 πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις ή να πετάξεις αμέσως από το συρτάρι του μακιγιάζ
IG @maralafontan
Κράτησε μακριά τα βακτήρια, καθαρίζοντας ή πετώντας αυτά τα αντικείμενα

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι οργανωμένο το συρτάρι του μακιγιάζ σου, μπορεί να γίνει ακατάστατο αρκετά γρήγορα, ιδίως όλα εκείνα τα πρωινά που βιάζεσαι να ετοιμαστείς για να φτάσεις στο γραφείο εγκαίρως. Αλλά δεν πρέπει να είναι κάτι που σε αγχώνει. Υπάρχουν απλές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να περιορίσεις την ακαταστασία και να διατηρήσεις τα προϊόντα σου τακτοποιημένα.

Απαλύνε το συρτάρι του μακιγιάζ

Πριν φτάσεις στον πραγματικό καθαρισμό, αφιέρωσε μερικά λεπτά για να γεμίσετε το συρτάρι του μακιγιάζ σου με αυτά τα hacks οργάνωσης . Δεν έχει άλλωστε ιδιαίτερο νόημα να καθαρίζεις παλιά προϊόντα που δεν πρόκειται να κρατήσεις!

Διαχώρισε το καθημερινό μακιγιάζ από τα προιόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς σε ειδικές περίστασεις, όπως για παράδειγμα τις faux lashes που θα εφαρμόσεις αποκλειστικά σε ένα εντυπωσιακό βραδινό μακιγιάζ.

Κοίτα τις ημερομηνίες λήξης. Δεδομένου ότι τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς περιέχουν απλώς ένα σύμβολο που υποδεικνύει τον αριθμό των μηνών για τους οποίους είναι ασφαλής η χρήση του (και όχι μια πραγματική ημερομηνία λήξης), είναι εύκολο να χάσεις το ίχνος του πόσο καιρό θα πρέπει να κρατήσεις κάτι. Φυσικά, μπορείς πάντα να παρατηρήσεις τη σύσταση ή τη μυρωδιά του προιόντος, ώστε να καταλάβεις αν έχει αλλοιωθεί και χρειάζεται να τοποθετηθεί στον κάδο σκουπιδιών.

Καθάρισε ή πέταξε αυτά τα αντικείμενα από το συρτάρι μακιγιάζ σου

1. Διάφορα είδη

Λαστιχάκια μαλλιών, καρφίτσες, συσκευασία φακών επαφής και μια σειρά από άλλα μικρά αντικείμενα μπορούν εύκολα να μπουν στο συρτάρι του μακιγιάζ. Αφιέρωσε χρόνο για να βγάλεις οτιδήποτε δεν ανήκει εκεί και επανατοποθέτησέ το αλλού.

2. Σκουπίδια

Χωρίς αμφιβολία, κάθε συρτάρι μακιγιάζ περιέχει τουλάχιστον ένα από τα ακόλουθα πράγματα: Μια χούφτα μπατονέτες, ετικέτες ρούχων ή άδειες χάρτινες συσκευασίες καλλυντικών. Το κοινό που έχουν όλα είναι ότι είναι σκουπίδια—ακόμα και οι «καθαρές» μπατονέτες που χρησιμοποιείς περιστασιακά για να διορθώσεις το eyeliner σου. Αυτό συμβαίνει επειδή αναπόφευκτα σκόνη και τρίχες μαλλιών στο συρτάρι σου.

3. Μάσκαρα παλιότερη των 3 μηνών

Μιλώντας για πράγματα που αγγίζουν τα μάτια σου, πολλά προϊόντα που φτιάχνονται για αυτά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από άλλα προιόντα μακιγιάζ. Η μάσκαρα είναι αυτή που πρέπει να προσέχεις. Σύμφωνα με τον FDA, θα πρέπει να πετιέται τρεις μήνες μετά το άνοιγμά της για να αποφευχθούν πιθανές μολύνσεις.

Jenny.Gr
pexels

4. Ληγμένο Μακιγιάζ

Τα περισσότερα είδη μακιγιάζ έχουν διάρκεια ζωής ένα έως δύο χρόνια, αλλά και πάλι, αν δεν είσαι σίγουρη για τη λήξη του, είναι καλύτερα να το αποσύρεις από το συρτάρι σου. Η χρήση προϊόντων που έχουν λήξει ενέχει τον κίνδυνο εξανθημάτων ή λοιμώξεων, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείς κάτι που αγγίζει απευθείας το δέρμα.

5. Πινέλα μακιγιάζ και σφουγγαράκια

Αφού πετάξεις τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πια, είναι εξίσου απαραίτητο να καθαρίσεις τα πράγματα που κρατάς στο συρτάρι. Ο καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ, θα πρέπει να έχει ύψιστη προτεραιότητα για εσένα, την υγεία και την ασφάλεια της επιδερμίδας σου.