ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πώς να αφαιρείς αποτελεσματικά το μακιγιάζ των ματιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Ιανουαρίου 2024

Πώς να αφαιρείς αποτελεσματικά το μακιγιάζ των ματιών
IG @realbarbarapalvin
Μια ρουτίνα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της γήρανσης στην περιοχή γύρω από τα μάτια

Η σημασία του ντεμακιγιάζ στο τέλος μιας γεμάτης ημέρας έχει επαναληφθεί χιλιάδες φορές από δερματολόγους και beauty experts. Σπάνια, όμως, σκεφτόμαστε πώς πρέπει να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ των ματιών. Εξαιρετικά εύθραυστη κι ευαίσθητη, η περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα με απαλά προϊόντα καθαρισμού, αλλά και στοχευμένες, ευγενικές κινήσεις: στόχος δεν είναι μόνο να εξαφανιστεί κάθε ίχνος μάσκαρα ή σκιάς ματιών, αλλά και να καταπολεμηθούν οι ρυτίδες.

Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι μαθαίνοντας να αφαιρείς σωστά το μακιγιάζ των ματιών σου, στην πραγματικότητα, είναι η πρώτη πράξη αντιγήρανσης στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι άμεσα αλλά, με την πάροδο του χρόνου, η προσεκτική αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, θα αποδειχθεί η καλύτερη στρατηγική αντιγήρανσης.

Ντεμακιγιάζ ματιών

Ο πρώτος κανόνας είναι να μην τρίβεις τις βλεφαρίδες αλλά και την επιδερμίδα πάνω στα βλέφαρα αλλά και στη γύρω περιοχή. Θα ήταν ιδανικό, να εμποτίσεις ένα δίσκο ντεμακιγιάζ με ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ και να τον ακουμπήσεις στα βλέφαρά σου για μερικά λεπτά ώστε να δράσει διασπώντας τις χρωστικές και τα προϊόντα μακιγιάζ. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεις την τριβή, την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς στην περιοχή των ματιών.

Η υφή

Υπάρχουν πολλά προϊόντα ντεμακιγιάζ διαθέσιμα στην αγορά, αλλά δεν είναι όλα κατάλληλα για την περιοχή του περιγράμματος των ματιών, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητη. Στην πραγματικότητα, τα balms και τα έλαια ντεμακιγιάζ μπορεί να είναι βαριά. Επομένως, αναζήτησε συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Ανακάλυψε αγαπημένες μας συνθέσεις για το ντεμακιγιάζ των ματιών

Jenny.Gr
IG @realbarbarapalvin

LANCÔME Bi-Facil Clean & Care – Βρες τo εδώ

Jenny.Gr

MAC Gently Off Eye and Lip Makeup Remover – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

LAURA MERCIER Soothing Eye-Makeup Remover – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

L’ORÉAL PARIS Revitalift Eye & Lip Replumping Make Up Remover – Βρες το εδώ

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.