ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Πες «όχι» σε αυτές τις συνήθειες ντεμακιγιάζ και προστάτεψε το δέρμα σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Δεκεμβρίου 2023

Πες «όχι» σε αυτές τις συνήθειες ντεμακιγιάζ και προστάτεψε το δέρμα σου
IG @camilacoelho
Οι σωστές κινήσεις ντεμακιγιάζ εξασφαλίζουν λιγότερες λεπτές γραμμές και ερυθρότητα στο δέρμα

Για να αποφύγεις τον σχηματισμό πρόωρων ρυτίδων και λεπτών γραμμών, καθώς επίσης και ερεθισμό του δέρματος που προκαλείται από την αφαίρεση του μακιγιάζ, είναι σημαντικό να αποφύγεις λάθη που πολλά από αυτά κάνουμε όλες μας, συχνά.

3 λάθη στο ντεμακιγιάζ που συμβάλλουν στη γήρανση του δέρματος

Σκληρά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Ενώ τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι αναμφισβήτητα βολικά για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου μετά από μια κουραστική μέρα, πρόκειται για μια σκληρή μέθοδο που δεν αφαιρεί καν τα στοιχεία που φράζουν τους πόρους. Τα περισσότερα προϊόντα ντεμακιγιάζ, όπως τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, αφαιρούν μόνο μέρος του μακιγιάζ. Όταν το μακιγιάζ φράζει τους πόρους και δεν αφαιρείται πλήρως, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακμή, θαμπό δέρμα και πρόωρες ρυτίδες, αν επαναλαμβάνεται συχνά.

Επιπλέον, η τριβή που προκαλούν τα μαντηλάκια μακιγιάζ στο δέρμα, αφαιρεί το ανώτερο προστατευτικό στρώμα του δέρματος και αυξάνει την ευαισθησία σε επιβλαβείς χημικές ουσίες, μύκητες, βακτήρια και υπεριώδη ακτινοβολία.


Καθαρισμός με Micellar Water

Ομοίως, ένα ντεμακιγιάζ με μικκυλιακό νερό μπορεί να αφήνει μια αναζωογονητική αίσθηση, αλλά δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος για να αφαιρέσει πλήρως το μακιγιάζ από την επιδερμίδα. Μάλιστα, δεν αποτελεί ιδανική επιλογή και για το δέρμα με τάση ακμής, καθώς η σύνθεσή του περιλαμβάνει συχνά σκληρές χημικές ουσίες όπως η εξυλενογλυκόλη, το κοκοαμφοδιοξικό δινάτριο, το δινάτριο EDTA, το poloxamer 184 και το πολυαμινοπροπυλικό διγουανίδιο. Αυτά τα συστατικά αφήνουν ένα επιφανειακό υπόλειμμα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως μεμβράνη, μπλοκάροντας τους πόρους και αυξάνοντας τον κίνδυνο για εξάρσεις ακμής.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

Σαπούνι και νερό

Η χρήση ενός κρεμοσάπουνου ή μιας μπάρας σαπουνιού στο ντους μπορεί να αφαιρεί φαινομενικά το μακιγιάζ, αλλά αφήνει υπολείμματα στο δέρμα που πολλές φορές δεν είναι ορατά. Ως συνέπεια, η ακμή ή τα σημάδια πρόωρης γήρανσης να κάνουν την εμφάνισή τους.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.