HOME SWEET HOME HOME TIPS

6 εύκολα tips για να αντιμετωπίσεις τις δυσοσμίες από τον νεροχύτη


JTeam

11 Ιουλίου 2024

6 εύκολα tips για να αντιμετωπίσεις τις δυσοσμίες από τον νεροχύτη
Freepik
Οι δυσοσμίες δεν έχουν θέση στην κουζίνα σου

Η κουζίνα αποτελεί ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που περνάμε αρκετή ώρα κάθε ημέρα, ετοιμάζοντας το φαγητό μας. Πέρα από την ακαταστασία που δημιουργείται από τις παρασκευές, ένα εξίσου ενοχλητικό πράγμα είναι οι μυρωδιές. Και δεν εννοούμε τις μυρωδιές από το μαγείρεμα που ανοίγουν την όρεξη, αλλά εκείνες που προέρχονται από έναν βρώμικο νεροχύτη.

Η αποχέτευση, ένα βρώμικο φίλτρο, υπολείμματα φαγητού είναι κάποιοι από τους λόγους που ο νεροχύτης μας μυρίζει άσχημα, κάνοντας δυσκολότερο τον χρόνο που περνάμε στην κουζίνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σπιτιών, υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τις δυσοσμίες, χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Jenny.Gr
Freepik

Εύκολοι τρόποι για να απομακρύνεις τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από τον νεροχύτη

  • 1.Ζεστό νερό και υγρό πιάτων

Με ένα σφουγγαράκι που πλένεις τα πιάτα, σαπούνισε τον νεροχύτη σου και άσε το ζεστό νερό να τρέχει. Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να καθαρίσει και να απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές. Αν, ωστόσο, πρόκειται για κάποια έντονη μυρωδιά που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο, γέμισε τον νεροχύτη σου με νερό, πρόσθεσε ένα ποτήρι υγρό πιάτων και άφησέ το για λίγη ώρα.

  • 2.Παγάκια από χοντρό αλάτι και φλούδες λεμονιών

Ένα άλλο tip για να απομακρύνεις τις δυσοσμίες από τον νεροχύτη σου είναι να φτιάξεις παγάκια από λεμόνι και χοντρό αλάτι. Χρησιμοποίησε τις παγοκύστες που έχεις, βάζοντας μέσα φλούδες από λεμόνι, χοντρό αλάτι και νερό. Τοποθέτησε μερικά παγάκια στη βαλβίδα του νεροχύτη, αφού σιγουρευτείς ότι έχεις καθαρίσει εντελώς τα υπολείμματα τροφών. Για επιπλέον μυρωδιά, τρίψε το υπόλοιπο λεμόνι στον νεροχύτη.

  • 3.Παγάκια από ξύδι και λεμόνι

Για ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα, μπορείς να φτιάξεις παγάκια από ξύδι και λεμόνι. Ακολούθησε την ίδια τακτική, απλώς πρόσθεσε περισσότερα παγάκια και άσε το νερό να τρέχει με χαμηλή ροή. Σιγά - σιγά τα παγάκια θα αρχίσουν να λιώνουν και οι δυσάρεστες μυρωδιές να απομακρύνονται.

Jenny.Gr
Freepik
  • 4.Βραστό νερό

Η δύναμη του ζεστού νερού δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση. Μπορεί να λειτουργήσει ως μέθοδος απολύμανσης, αλλά και μιας πιο ήπιας αντιμετώπισης των δυσάρεστων οσμών, ειδικά αν αυτές προέρχονται από την αποχέτευση.

  • 5.Μαγειρική σόδα, ξύδι/λεμόνι και βραστό νερό

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κόλπα για να απαλλαγείς από τις δυσοσμίες. Φτιάξε ένα μείγμα και χρησιμοποίησέ το εσωτερικά και εξωτερικά του νεροχύτη, αλλά και στη βρύση. Πώς θα το φτιάξεις; Σε ένα φλιτζάνι πρόσθεσε μαγειρική σόδα και άφησέ την για 15 λεπτά. Πρόσθεσε λευκό ξύδι και στο τέλος το νερό. Επίσης, μπορείς να ρίξεις ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο σιφόνι για να καταστραφούν τα λίπη.

  • 6.Μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και νερό

Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο και το λεμόνι και το ξύδι δεν αρκούν, τότε τα αιθέρια έλαια είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν. Αφού ρίξεις τη μαγειρική σόδα στο σιφόνι και καθαριστεί ολοκληρωτικά, πρόσθεσε μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια, όπως η μέντα και το δεντρολίβανο, και άφησέ τες για όλο το βράδυ. Το πρωί ξέπλυνε με βραστό νερό και ο νεροχύτης σου θα είναι πεντακάθαρος.