HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Με 5 και… κάτι βήματα κάντε το καθιστικό σας να μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από πίνακα της pop art


28 Ιανουαρίου 2019

thehomeissue_popart26-1024x585.gif

Ένα pop art αισθητικής καθιστικό επιλέγεται κυρίως από εκκεντρικές προσωπικότητες, ανθρώπους που αγαπούν τα χρώματα, ανθρώπους αισιόδοξους και τολμηρούς. Με πέντε απλά βήματα και ένα tip θα είστε σε θέση και εσείς να κάνετε το καθιστικό σας να μοιάζει σαν έργο Τέχνης της pop art.

H pop art είναι ένα κίνημα της τέχνης που γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ’50 όμως γνώρισε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αποδοχή στις Η.Π.Α. στις αρχές του ’60. Η φιλοσοφία πίσω από αυτό το κίνημα πρέσβευε ότι και το όνομά της. POP, εκ του αγγλικού Popular δηλαδή του δημοφιλούς και κατ’ επέκταση αυτού που απευθύνεται στο ευρύ κοινό – στη μάζα και όχι στην, πλέον, περιθωριοποιημένη ελίτ από τους εκφραστές της.

Βασική αρχή του κινήματος αυτού ήταν η αποδοκιμασία και η απόρριψη του παραδοσιακού. Οι pop art καλλιτέχνες αψήφησαν τις μέχρι τότε νόρμες της Τέχνης και συνήθιζαν να εκφράζονται μέσα από την υπερβολή, τις έντονες αντιθέσεις και τα ζωηρά χρώματα ενώ πηγή έμπνευσής τους μπορούσε να αποτελέσει οτιδήποτε απλό, αδιάφορο και συνηθισμένο βγαλμένο μέσα από την καθημερινότητα μιας συνεχώς εξελισσόμενης και άκρως εμπορευματοποιημένης κοινωνίας.

Ένας pop art καλλιτέχνης μπορούσε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο έργο από το τίποτα. Χρειαζόταν μονάχα να απελευθερώσει τα μάτια και τη φαντασία του και να πιάσει ακόμη και ένα κουτάκι αναψυκτικού για να το μετατρέψει σε έργο Τέχνης. Το ίδιο συνέβαινε και με τους ανθρώπους όχι μόνο με τους καλλιτέχνες. Οι άνθρωποι εκείνης της εποχής αναζητούσαν το διαφορετικό γιατί κυριολεκτικά βρέθηκαν «βουτηγμένοι στην ύλη» κάτι σαν τη ξαφνική υπερ-πληροφόρηση για τους ανθρώπους του σήμερα, δηλαδή εμάς!

Η ιστορία έχει πάντα κάτι να σε διδάξει. Τέρμα, όμως, με τη «θεωρία». Εμείς είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πώς να εντάξετε την pop art στο καθιστικό σας με πέντε απλά βήματα και ένα tip!

Χρώμα: Η pop art αγαπά τα έντονα χρώματα όπως το φούξια, το πορτοκαλί, το μοβ, το κίτρινο, το γαλάζιο, το πράσινο και γενικότερα όλα τα ζωηρά χρώματα. Εδώ ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γιατί το χρώμα βρίσκεται παντού, από τα έπιπλα και τους τοίχους μέχρι και τα επιμέρους διακοσμητικά στοιχεία. Να θυμάστε όμως πως τα χρώματα λειτουργούν εξολοκλήρου συνδυαστικά. Με αυτό νοείται πως όποιο χρώμα κι αν επιλέξετε για ένα αντικείμενο θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και κάπου αλλού. Στην περίπτωση που θέλετε να βάλετε ένα έντονο χρώμα στον τοίχο του καθιστικού σας, φροντίστε να γίνει σε έναν απ’ όλους κρατώντας τους υπόλοιπους λευκούς γιατί όπως ξέρετε τη διαφορετικότητα πολλοί αγάπησαν την υπερβολή ουδείς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμη: Η pop art συναντά την baroque διακόσμηση

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.