Φέρτε περισσότερο φυσικό φως στο σπίτι σας με αυτές τις 10 ιδέες

Τρίτη 26 Φεβρουάριος 2019
thehomeissue_naturalight0-1024x585.jpg

Η αίσθηση του φυσικού φωτός μέσα στο σπίτι, μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την διάθεσή σας. Οι φωτεινές μέρες που το σπίτι γεμίζει με το φως του ήλιου (και βιταμίνη D) έχουν τη δύναμη να σας ανεβάσουν και να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα θετική διάθεση.

Κάποια σπίτια είναι πολύ φωτεινά και δεν χρειάζονται παρεμβάσεις. Υπάρχουν άλλα, όμως, που δεν έχουν όσο φυσικό φως θα ήθελαν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα σπίτι είναι σκοτεινό. Σίγουρα η κατασκευή του παίζει ρόλο, αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιτρέψετε στο φυσικό φως να εισχωρήσει.

Πρώτα εξασφαλίστε ότι έχετε κάνει τα απαραίτητα: έχετε χρησιμοποιήσει ανοιχτά χρώματα στους τοίχους σας, δεν χρησιμοποιείτε βαριές και σκούρες κουρτίνες, δεν έχετε τοποθετήσει βαριά και σκούρα έργα τέχνης στους τοίχους σας. Επίσης αν τα τζάμια σας είναι βρώμικα, καθαρίστε τα – θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Αν έχετε εξασφαλίσει τα παραπάνω και συνεχίζετε να μην είστε ικανοποιημένοι με το φυσικό φως του χώρου, τότε πρέπει να δράσετε λίγο διαφορετικά.

Τοποθετήστε καθρέφτες ή κρεμάστε τους από τον τοίχο. Όχι μόνο έναν, αλλά πολλούς. Βάλτε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο – έτσι θα διπλασιάσετε το φυσικό φως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

Δείτε επίσης: Ο τοίχος από καθρέφτη είναι η νέα τάση του deco