HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

5 low budget ιδέες για να ανανεώσετε το καθιστικό σας


28 Νοεμβρίου 2019

5 low budget ιδέες για να ανανεώσετε το καθιστικό σας

Πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με low budget projects που υπόσχονται μία εντυπωσιακή αλλαγή στο σπίτι. Σε πολλές περιπτώσεις όμως το να εφαρμοστούν όλα αυτά τα tips στην πράξη απαιτούν πολλά περισσότερα χρήματα. Επομένως το τι θεωρεί κανείς "οικονομικό" είναι πολύ σχετικό διότι ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη πάνω σε αυτό το θέμα. 

Ακόμα και τα DIY projects μπορεί να αποδειχθούν δαπανηρά αν δεν κάνετε εξ αρχής μία καλή έρευνα αγοράς και έναν προϋπολογισμό για να δείτε αν αξίζει η προσπάθεια. 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω σας παρουσιάζουμε 5 ιδέες που δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ για να ανανεώσετε το καθιστικό σας και κατά προέκταση τη διάθεση σας. 

Τοποθετήστε φυτά εσωτερικού χώρου

jenny.gr

Τα φυτά χαρίζουν ζωντάνια και φρεσκάδα στο χώρο. Τα μίνι παχύφυτα  σε stylish γλαστράκια είναι ιδιαίτερα οικονομικά και ενδείκνυνται για τη διακόσμηση στο coffee table, στα ράφια βιβλιοθήκης ή κονσόλας, στον μπουφέ αλλά και στην τραπεζαρία. Αν ο χώρος το επιτρέπει μπορείτε να εντάξετε και μεγαλύτερα εξίσου ανθεκτικά φυτά σε γλάστρα π.χ. σπαθίφυλλο, δράκαινα ή γιούκα. 

Δημιουργήστε τη δική σας "βιτρίνα"

jenny.gr

Ξεκινήστε με μία καλή εκκαθάριση στο καθιστικό. Δείτε ποια αντικείμενα σας είναι χρήσιμα και ποια όχι. Πετάξτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε και ξεχωρίστε τα αγαπημένα σας διακοσμητικά. Στη συνέχεια βρείτε ένα ράφι ή ένα δίσκο ή οποιαδήποτε ελεύθερη επιφάνεια και τοποθετήστε τα μαζί σε μία σύνθεση. Η λύση αυτή είναι απόλυτα προσωποποιημένη και φέρνει στο επίκεντρο του χώρου τα αντικείμενα που αντανακλούν την προσωπικότητα σας.

Αλλάξτε τα διακοσμητικά μαξιλάρια

jenny.gr
pillows

Μπορεί να σκεφτείτε ότι είναι παρωχημένη σαν ιδέα όμως τα αποτελέσματα είναι εμφανή και όντως αλλάζουν την εικόνα του καθιστικού. Επιλέξτε διακοσμητικά μαξιλάρια με διαφορετικές υφές, χρώματα και μοτίβα για να δώσετε περισσότερη ένταση και στιλ στον καναπέ σας. Αν επιθυμείτε ένα color blocking τότε για να υπάρχει συνοχή θα πρέπει έστω το ένα μαξιλάρι να περιέχει στο μοτίβο του όλα τα χρώματα που θέλετε να συνδυάσετε. 

Στραφείτε στους τοίχους

jenny.gr

Όταν πρόκειται για μία τόσο οικονομική ανανέωση, τότε χρειάζεται ευρηματικότητα. Κάτι που μπορείτε να βρείτε με χαμηλό κόστος στην αγορά είναι τα πόστερ. Η πρόταση λοιπόν είναι να διακοσμήσετε τον τοίχο με ένα ολοκαίνουριο πόστερ ή με ένα κολάζ από πόστερ και φωτογραφίες. 

Αλλάξτε τη διαρρύθμιση του χώρου

jenny.gr

Μετακινήστε τα έπιπλα αλλάζοντας τους θέση και θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος θα δείξει εντελώς διαφορετικός. Στα μικρά καθιστικά αποφύγετε να "κολλάτε" τον καναπέ στον τοίχο γιατί έτσι όχι απλά δεν κερδίζετε χώρο αλλά αντιθέτως τονίζετε το μικρό του μέγεθος. 

Για το τέλος αφήσαμε ορισμένες ιδέες ανανέωσης οι οποίες κοστίζουν λίγο παραπάνω αλλά αλλάζουν ραγδαία την εικόνα του καθιστικού.

jenny.gr
carpet

Η πρώτη αλλαγή αφορά στο χαλί. Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της διακόσμησης του καθιστικού, αφού καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του. Ανάλογα με το χρώμα, το μοτίβο και το ύφασμα χαρίζει διαφορετικό στιλ στον ίδιο ακριβώς χώρο. 

Η δεύτερη αλλαγή είναι οι κουρτίνες που επηρεάζουν το στιλ στο καθιστικό με τρόπο ανάλογο με αυτόν του χαλιού. Για να κάνετε αισθητή τη διαφορά, επιλέξτε διαφορετικό ύφασμα αλλά και χρώμα σε σχέση με τις προηγούμενες.

Να θυμάστε πως κάθε πριν οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται μία γενική εκκαθάριση των αντικειμένων. Ο,τι δεν σας είναι απαραίτητο σκεφτείτε μήπως μπορείτε να το χαρίσετε ή ακόμα και να το ανακυκλώσετε.

Από την Χριστίνα Σιδοπούλου, [email protected]