HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Ανανεώστε τα παλιά σας έπιπλα με αυτές τις DIY ιδέες


27 Δεκεμβρίου 2019

Ανανεώστε τα παλιά σας έπιπλα με αυτές τις DIY ιδέες

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα η αναβίωση των παλιών επίπλων με πολλές εταιρείες να προσφέρουν λύσεις με DIY υλικά και τεχνικές διευκολύνοντας όχι μόνο τους επαγγελματίες τεχνίτες αλλά και τους χειροτέχνες και γενικότερα όλους όσους ασχολούνται με τα μερεμέτια του σπιτιού.

Ένα παλιό έπιπλο ειδικά αν βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα statement αντικείμενο και να επιβληθεί στο χώρο, αντί να παραμένει σκονισμένο στην αποθήκη. Ο τρόπος για να πετύχετε μία τόσο έντονη αλλαγή είναι να χρησιμοποιήσετε χρώματα κιμωλίας και για όσους γνωρίζουν την τεχνική ντεκουπάζ ή πατίνα αν βέβαια το επιθυμούν.

Ο λόγος που προτείνουμε τα χρώματα κιμωλίας είναι γιατί πρωτίστως είναι οικολογικά και κατάλληλα ακόμα και για βαφή σε βρεφική κούνια, αραιώνουν με νερό, δεν απαιτούν τρίψιμο ή άλλου είδους προεργασία στο έπιπλο π.χ. αστάρι και βάφουν ξύλινες επιφάνειες μέχρι και ύφασμα, εύκολα και γρήγορα. Σχετικά με την τεχνική ντεκουπάζ, απαιτεί μία μικρή δεξιότητα όμως είναι πολύ διαδεδομένη. Στην αγορά θα βρείτε τα πάντα, από εργαλεία μέχρι υλικά και πινέλα για να τελειοποιήσετε την μεταμόρφωση του παλιού σας επίπλου.

Δείτε μερικές ιδέες για το σπίτι αλλά και για επαγγελματικό χώρο.

jenny.gr

Ένα παλιό μπαούλο μπορεί να μεταμορφωθεί σε coffee table με χαρακτηριστικό industrial στιλ. Όσο πιο φθαρμένο είναι τόσο το καλύτερο. Για να το βάψετε προτιμήστε χρώμα κιμωλίας για να το εφαρμόσετε απευθείας πάνω στην επιφάνεια του. Στα μαγαζιά με είδη DIY θα βρείτε stencils και όλα τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία για να το διακοσμήσετε. 

jenny.gr

Μπορείτε να μετατρέψετε μία παλιά κορνίζα σε έναν stylish καθρέφτη. Επιλέξτε μία χρυσή μεταλλική απόχρωση για να τη βάψετε. Στη συνέχεια τοποθετήστε τον καθρέφτη και προτιμήστε σατέν κορδέλες αντί για ένα σύρμα ή απλό κορδόνι για να την κρεμάσετε. Οι σατέν κορδέλες χαρίζουν πολυτέλεια και vintage στιλ στο τελικό αποτέλεσμα. 

jenny.gr

Οι παλιές ξύλινες συρταριέρες και μπουφέδες είναι μοναδικά έπιπλα με ιδιαίτερες τεχνοτροπίες και μεγάλη χωρητικότητα, επομένως αξίζουν μία καλή ανανέωση για να δείχνουν αρμονικά σε ένα πιο μοντέρνο χώρο. Μία οικονομική λύση είναι να τα βάψετε λευκά ή σε οποιαδήποτε φωτεινή παστέλ απόχρωση που θα απαλύνει την «βαριά» τους όψη. 

jenny.gr

Αν έχετε μία παλιά φθαρμένη ξύλινη πολυθρόνα μη βιαστείτε να την πετάξετε. Περάστε της με προσοχή μία λεπτή στρώση βερνίκι ξύλου για να τη φρεσκάρετε και στη συνέχεια ζητήστε τη βοήθεια ενός ταπετσέρη. Σε κάθε περίπτωση επιλέξτε μοντέρνα ή πιο ανάλαφρα μοτίβα στο ύφασμα που θα έχουν τα μαξιλάρια της. 

jenny.gr

Μία παλιά βιτρίνα μπορεί να αποκτήσει μοντέρνα αισθητική μόνο με ένα βάψιμο. Όσοι είστε πιο προχωρημένοι, εφαρμόστε τεχνική πατίνα για να διατηρήσετε την vintage όψη του. 

Από την Χριστίνα Σιδοπούλου,  [email protected]