HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Πώς μερικές αλλαγές στο σπίτι μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση;


The Jennettes

31 Μαρτίου 2020

Πώς μερικές αλλαγές στο σπίτι μπορούν να σας φτιάξουν τη διάθεση;

Ίσως η καλύτερη ιδέα είναι να ξεκινήσουμε από το σπίτι μας. Δεν είναι απλώς ένας χώρος “μόνο για ύπνο”. Είναι το προσωπικό μας “καταφύγιο” που περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας και αυτές τις μέρες που όλοι μας #μένουμε_σπίτι το καταλαβαίνουμε περισσότερο. Γι’ αυτό πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε άνετα, ασφαλείς, ήρεμοι και γενικότερα να μας μεταφέρει θετική ενέργεια. Άλλωστε ο χώρος μας είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ψυχολογία μας.

Μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας και τα επίπεδα του άγχους μας, είτε θετικά είτε αρνητικά. Έτσι, μερικές μικρές ή μεγάλες τροποποιήσεις στα έπιπλα, στη διακόσμηση, ακόμα και στη διαρρύθμιση είναι αρκετές να μας φτιάξουν τη διάθεση, όταν το χρειαζόμαστε. Plus, ότι θα νιώσουμε πιο δημιουργικοί, αναζητώντας τρόπους το σπίτι μας να είναι πιο όμορφο.

Αν λοιπόν έχετε πάρει την απόφαση, εμείς σας προτείνουμε να ξεκινήσετε από τους χώρους που περνάτε περισσότερο χρόνο, όπως για παράδειγμα το γραφείο σας. Ειδικά, αυτές τις μέρες που εργάζεστε από το σπίτι, ο χώρος του γραφείου σας πρέπει να σας εμπνέει για να είστε πιο παραγωγικοί. Θα σας βοηθήσει να συγκεντρώνεστε καλύτερα, άρα να είστε και περισσότερο αφοσιωμένοι.

Έτσι, ένα νέο γραφείο, ένα ωραίο μοντέρνο φωτιστικό, μια νέα βιβλιοθήκη ή μια άνετη καρέκλα θα ανανεώσουν και εσάς και το γραφείο σας ενώ το κρεβάτι σας θα σταματήσει να φαίνεται τόσο δελεαστικό, κάθε φορά που θα δουλεύετε από το σπίτι.

Εμείς σας προτείνουμε να πάρετε ιδέες από τα  έπιπλα γραφείου του ΔΙΑΦΑΝΟ, όπου θα βρείτε πολλές και οικονομικές επιλογές, γιατί δεν χρειάζεσαι μια περιουσία για να αλλάξετε κάποια πράγματα.

jenny.gr

Στην αλλαγή της διάθεσής σας μπορεί να βοηθήσει πολύ και μια αλλαγή στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι. Είναι τα δυο δωμάτια που ξεκουραζόμαστε, ηρεμούμε και αν μη τι άλλο, περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας. Από μια μικρή αλλαγή όπως ένα καινούργιο σεντόνι ή ένα νέο μαξιλάρι, μέχρι μια μεγάλη αλλαγή, όπως ένα νέο κρεβάτι ή ένας καναπές θα συμβάλλουν σημαντικά στη χαλάρωσή σας.

jenny.gr

Η απόλυτη εικόνα ηρεμίας και ευτυχίας στο σπίτι είναι να κάθεστε σε μία άνετη πολυθρόνα ή καναπέ με μαλακά μαξιλάρια, να σκεπάζεστε με μια απαλή κουβερτούλα και να βλέπετε Netflix, ενώ πίνετε ένα ζεστό αρωματικό καφέ φίλτρου χωρίς φώτα, μόνο με μερικά κεριά για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ο ορισμός του απόλυτου cocooning και αυτού που λέμε “η χαρά του σπιτιού”.

Ένας ακόμη τρόπος για να φτιάξετε τη διάθεσή σας στο σπίτι είναι η μαγειρική. Αν δεν βρίσκετε κίνητρο να το κάνετε, ίσως ένα “φρεσκάρισμα” στα σκεύη της κουζίνας και η οργάνωση των πραγμάτων σας μπορούν να σας βοηθήσουν και να δώσουν την απαραίτητη έμπνευση.

jenny.gr

Λένε ότι οι μεγάλες χαρές βρίσκονται σε μικρές απολαύσεις. Χαρίστε λοιπόν, στον εαυτό σας μια ανάσα ανανέωσης και δώστε χαρά και έναν ανοιξιάτικο αέρα στο σπίτι σας.

Στο ΔΙΑΦΑΝΟ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και καλή ποιότητα σε οικονομικές τιμές. Δείτε εδώ όλα τα προϊόντα και δημιουργήστε τις δικές σας cozy γωνιές χαλάρωσης.

Ακολουθήστε το ΔΙΑΦΑΝΟ στο facebook και στο instagram.

#μένουμε_σπίτι