HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

5 απλοί τρόποι για να μεταμορφώσετε τα παλιά έπιπλα του υπνοδωματίου σας


26 Απριλίου 2020

5 απλοί τρόποι για να μεταμορφώσετε τα παλιά έπιπλα του υπνοδωματίου σας

Στα περισσότερα σπίτια τα έπιπλα των υπνοδωματίων είναι από καιρό αγορασμένα με αποτέλεσμα να έχουμε κουραστεί να τα βλέπουμε. Επειδή, όμως, δεν είναι καιροί για έξοδα εμείς ετοιμάσαμε 5 τρόπους για να ανανεώσετε την εικόνα των κομοδίνων ή και της σιφονιέρας σας και κυριολεκτικά με απλούς τρόπους να τα μεταμορφώσετε σε καινούρια!  

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αλλάξει την εικόνα ενός παλιού επίπλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξαμε να σας δείξουμε τους πιο εύκολους και οικονομικούς. Μην περιμένετε, όμως, να σας πούμε απλώς πάρτε ένα πινέλο και μια μπογιά και βάψτε τα γιατί ναι θα το πούμε αλλά θα έχει και το κάτι τις του μαζί!

Όμπρε:

Μετά την μόδα στα μαλλιά η τεχνική όμπρε βρίσκει την εφαρμογή της και στις επιφάνειες. Για να το κάνετε και εσείς στα κομοδίνα σας ή στη σιφινιέρα δε έχετε από το να πάρετε ένα χρώμα της επιλογής σας και σε μικρότερη ποσότητα λίγο λευκό. Μεταφέρετε το έπιπλο που πρόκειται να βάψετε σε εξωτερικό χώρο ή αν δεν έχετε απομακρύνετέ το από κάθε άλλη επιφάνεια για να γλιτώσετε το καθάρισμα αργότερα. Επίσης, πριν ξεκινήσετε βγάλτε τα συρτάρια που πρόκειται να βάψετε και αφαιρέστε τις χειρολαβές. Πώς θα το κάνετε; Θα ξεκινήσετε με το να τρίψετε με γυαλόχαρτο όλες τις επιφάνειες του επίπλου που πρόκειται να βάψετε και αφού απομακρύνετε τη σκόνη περάστε το χρώμα, όπως είναι, στο χαμηλότερο συρτάρι του επίπλου σας. Κάθε φορά που θα αλλάζετε συρτάρι προς τα επάνω θα προσθέτετε μια μικρή ποσότητα του λευκού έτσι ώστε στο ανώτερο μέρος του επίπλου να έχετε την ανοιχτόχρωμη απόχρωση του χρώματος της επιλογής σας (όλα τα υλικά που αναφέρονται θα τα βρείτε σε χρωματοπωλεία). Όταν οι επιφάνειες έχουν στεγνώσει τότε μπορείτε να βάλετε ξανά τις χειρολαβές στις υποδοχές τους και στη συνέχεια τα συρτάρια στη θέση τους.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.