Μπαλκόνι: 7 έξυπνες και οικονομικές ιδέες διαχωριστικών για να αποφεύγετε τους γείτονες

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020

Σε καταστήματα με είδη για τον κήπο, αυτή τη χρονική περίοδο, μπορείτε να βρείτε διάφορα υλικά που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε διαχωριστικά για το μπαλκόνι σας και εν προκειμένης για την προστασία της προσωπικής σας ζωής. Πέρα από αυτό όμως, χρησιμοποιώντας τα σωστά, θα προσθέσετε μια όμορφη διακοσμητική πινελιά στο μπαλκόνι σας. Τα επίμαχα σημεία του μπαλκονιού είναι συνήθως τα πλαϊνά αυτών και εκεί θα εστιάσουμε στη συνέχεια.

Χρησιμοποιήστε παλιά παντζούρια (ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από το ύψος του μπαλκονιού σας)

Θα βρείτε σε παλαιοπωλεία ή ακόμη και σε μάντρες με υλικά από παλιές οικοδομές. Βάψτε τα σε μια απόχρωση ανάλογη με τη διακόσμηση και τις αποχρώσεις του μπαλκονιού σας και στη συνέχεια αφού τα ενώσετε μεταξύ τους (σε οριζόντια θέση) με μεντεσέδες για ξύλινες επιφάνειες (θα βρείτε σε καταστήματα κιγκαλερίας) κρεμάστε τα από το ταβάνι. Κάντε το μπαλκόνι σας μέρος του σπιτιού σας και κρεμάστε μπροστά από τα παντζούρια μια κουρτίνα. Για το κρέμασμα αυτής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό και οικονομικό κουρτινόξυλο (βρίσκετε εύκολα σε μεγάλα καταστήματα με είδη για το σπίτι) ή διαφορετικά μία μεταλλική ντίζα (θα βρείτε σε καταστήματα με εξοπλισμό για κουρτίνες). Με αυτή την κατασκευή όχι μόνο δεν θα σας «παίρνουν μάτι» τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά έχετε και το πιο στιλάτο μπαλκόνι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.