HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

7 κοινά διακοσμητικά προβλήματα βρίσκουν λύση


2 Οκτωβρίου 2020

7 κοινά διακοσμητικά προβλήματα βρίσκουν λύση

Όχι δεν απαιτούνται υψηλά μαθηματικά για να λύσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα διακόσμησης.

Αν ανήκετε στους τυχερούς που κατάφεραν να σχεδιάσουν το σπίτι τους σε σε συνεργασία με κάποιον (ταλαντούχο) αρχιτέκτονα, σας ενημερώνουμε ότι αυτό το κείμενο δεν είναι για εσάς. Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί τα πιο συνηθισμένα διακοσμητικά προβλήματα ξεκινούν όταν το σπίτι στο οποίο ζει κανείς δεν σχεδιάστηκε κατ’εντολή και κατ’επιλογή του. Τα καλά νέα είναι ότι αυτά τα κοινά ζητήματα μπορούν να βρουν εύκολα αποτελεσματικές λύσεις – κι με αυτό εννοούμε ότι παρακάτω θα βρείτε τρόπους να μεγαλώσετε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο, όσο στενό κι αν είναι, να βάλετε όρια σε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο, ακόμα και να ψηλώσετε το σπίτι σας.

Πρόβλημα #1 Το στενό δωμάτιο

Μπείτε στη σωστή λωρίδα

Η πιο εύκολη λύση για να λύσετε ένα από τα –ομολογουμένως– μεγαλύτερα διακοσμητικά προβλήματα είναι να... δείτε γραμμές. Για την ακρίβεια να τις βάψετε. Κι αυτό γιατί οι χρωματιστές ρίγες επεκτείνουν οπτικά κάθε δωμάτιο με αποτέλεσμα να μοιάζει... φαρδύτερο. Κι αν δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να πιάσετε πινέλο, η ταπετσαρία θα σας λύσει τα χέρια.

Ζήστε εν λευκώ

Το λευκό χρώμα κάνει ένα δωμάτιο πιο φωτεινό ενώ καθοδηγεί το μάτι προς το κοντινότερο παράθυρο ή μπαλκόνι. Έτσι, καταφέρνει να «ξεγελά» τα άτομα που μπαίνουν σε ένα μικρό και στενό χώρο, κάνοντάς τα να ξεχνούν τις διαστάσεις του. Πείτε «ναι» στο λευκό και το μινιμαλισμό και αφήστε τις περιττές υφές και τα μοτίβα εκτός του συγκεκριμένου δωματίου. Για ποιο λόγο; Θα τραβούν τα βλέμματα πάνω τους.

jenny.gr

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.