HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Βάλτε φως! Δείτε ιδέες που θα δώσουν το πιο «σικάτο» φως στο σπίτι σας


The Jennettes

11 Οκτωβρίου 2020

Βάλτε φως! Δείτε ιδέες που θα δώσουν το πιο «σικάτο» φως στο σπίτι σας

Το φως στο σπίτι σας πάντα θα αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο λειτουργικότητας και διακόσμησης.

Μοντέρνα, μίνιμαλ, Vintage, Boho, Industrial αλλά μην ξεχνάμε  και τα κλασσικά στυλ στα φωτιστικά, μια μεγάλη ποικιλία που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το στιλ διακόσμησης που έχετε επιλέξει.

https://instagram.com/p/CGFWeSusKI8/

Ο φωτισμός σας δεν είναι απαραίτητο να περιοριστεί στον συμβατικό φωτισμό οροφής - μάλιστα, συνήθως δεν το προτιμούμε. Τα επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στον ολοκληρωμένο φωτισμό του χώρου σας και να δώσουν μία εντελώς νέα αίσθηση που θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός.

Για να αλλάξετε οπτικά το μέγεθος ενός δωματίου, οδηγήστε το φως προς πολλές κατευθύνσεις και επιλέξτε διαφορετικές εντάσεις. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής λύση είναι τα χωνευτά φώτα, φώτα δηλαδή που μπαίνουν μέσα σε κάποιο άνοιγμα της οροφής ή του τοίχου σας. Τα χωνευτά φώτα έχουν το προνόμιο ότι δεν «εισβάλουν» μέσα στον χώρο. Για να κάνετε τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι χρησιμοποιήστε χωνευτά φώτα οροφής σε συνδυασμό με μοντέρνα φώτα τοίχου και επιδαπέδια φώτα, όλα χωνευτά.

https://instagram.com/p/CFcH_lsMCKS/

Τα μοντέρνα φώτα οροφής που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούν να οδηγήσουν μια δέσμη φωτός σε κάποιον διάδρομο ή χολ, με διαφορετικές γωνίες.

https://instagram.com/p/CFmbhtXsvMb/

Οι περισσότεροι διακοσμητές χρησιμοποιούν πλέον ράγες φωτισμού (αντί για τα συμβατικά φωτιστικά) στα μικρά δωμάτια. Ο τύπος αυτός έχει σχεδόν τελειοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλά μικρά και όμορφα φώτα που, σε σχέση με τα μεγάλα, μπορούν να ενσωματωθούν σε μικρούς χώρους πολύ καλύτερα με τις ράγες.