HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Πασχαλινά αυγά: 8 πρωτότυπες ιδέες βαψίματος που θα ξεχωρίσουν - Εμείς δοκιμάσαμε ήδη μία


Εύα Κονδύλη

27 Απριλίου 2021

Πασχαλινά αυγά: 8 πρωτότυπες ιδέες βαψίματος που θα ξεχωρίσουν - Εμείς δοκιμάσαμε ήδη μία
Καθώς πλησιάζει το Πάσχα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα βάψουμε τα αυγά και με ποιον τρόπο θα τα κάνουμε να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα βάψουμε τα αυγά και με ποιον τρόπο θα τα κάνουμε να ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα!

Μερικοί άνθρωποι, παραδοσιακά, τους αρέσει να βλέπουν το κόκκινο αυγό και δεν το αλλάζουν με κανένα, καθώς είναι από αυτά τα στοιχεία που μας θυμίζει οπωσδήποτε τoυς εορτασμούς του Πάσχα.

Σε άλλους όμως, αρέσει να τολμάνε και να δοκιμάζουν κάθε χρόνο και διαφορετικό σχέδιο, αφού το βάψιμο των αυγών μπορεί να συμβάλει τόσο στη βελτίωση της ψυχολογίας μας, (κάτι που χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο!), ή μπορεί να αποτελέσει μια διασκεδαστική και δημιουργική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

Εμείς βρήκαμε τα πιο πρωτότυπα και όμορφα σχέδια και σας τα παρουσιάζουμε! 

1. Tie Dye

Τυλίγουμε τα αυγά με μια χαρτοπετσέτα και αρχίζουμε και ρίχνουμε τα χρώματα. Πιτσιλίζουμε με λίγο νερό, (Προσοχή: όσο περισσότερο νερό ρίξετε, τόσο πιο αχνά θα είναι τα χρώματα), και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να στεγνώσουν. Όταν είναι εντελώς στεγνά, ξετυλίγουμε και είναι έτοιμα!

2. Υπέροχα σχέδια με τη βοήθεια ενός κρεμμυδιού

Καθαρίζουμε τα αυγά με ένα βρεγμένο σφουγγάρι και ψιλοκόβουμε τις φλούδες από τα κρεμμύδια. Βουτάμε πρώτα τα αυγά σε νερό και στη συνέχεια στο πιάτο με τις φλούδες. Τα τυλίγουμε με ένα κομμάτι καλσόν ή αλουμινόχαρτο. Ρίχνουμε ένα φακελάκι μπλε χρώματος σε μια κατσαρόλα με νερό και 4 κ.σ ξύδι. Τα βράζουμε για 10 λεπτά, αφαιρούμε και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ξετυλίγουμε, καθαρίζουμε και τέλος, γυαλίζουμε!

3. Εφέ μάρμαρο

Θα χρειαστείτε: Nερό, βαφές αυγών, ξύδι από λευκό κρασί και ελαιόλαδο. Γεμίζουμε ένα γυάλινο μπολ με χλιαρό νερό και προσθέτουμε σε αυτό ένα κουταλάκι food coloring. Προσθέτουμε στο νερό μία κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί και ανακατεύουμε μαζί με το χρώμα και το νερό. Προσθέτουμε τα βρασμένα αυγά, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και τα αφαιρούμε.

Στη συνέχεια, σ’ ένα ρηχό μπολ, βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε σε αυτό λίγες σταγόνες food coloring, επιλέγοντας ένα χρώμα πιο σκούρας απόχρωσης από το χρώμα που χρησιμοποιήσαμε ως βάση για το βάψιμο των αυγών. Ρίχνουμε στο νερό με το χρώμα μία κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, και στη συνέχεια, γυρίζουμε τα αυγά στο μείγμα από νερό, χρώμα και λάδι. Στραγγίζουμε, σκουπίζουμε προσεκτικά και έτοιμα!

4. Παστέλ αποχρώσεις

Εδώ το μυστικό είναι ο χρόνος που θα τα αφήσετε στη βαφή! Θα χρειαστείτε τα χρώματα της επιλογής σας, νερό και ξύδι. Καθαρίζετε καλά τα αυγά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά ξύδι για να βράσουν. Σε διάφορα μπολ βάζετε 250 ml ζεστού νερού, μισή κ.σ της βαφής που επιθυμείτε και μια κουταλιά ξύδι. Ανακατεύετε, βυθίζετε το αυγό στο μπολ και το στροβιλίζετε για λίγα δευτερόλεπτα. Το αφαιρείτε, ακουμπάτε σε ένα χαρτί κουζίνας να στραγγίσει και είναι έτοιμο! 

5. Με ρύζι

Θα χρειαστείτε ρύζι, κυπελάκια (ή σακούλα polybag), και χρώματα. Μέσα σε ένα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης βάζετε 2 κ.σ ρύζι και το χρωματίζετε με 5-6 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα το βρασμένο αβγό και ανακατεύετε ελαφρά, (προσοχή να μη ραγίσει), έτσι ώστε το χρωματιστό ρύζι να χρωματίσει το αβγό.

6. Ombre

Βάλτε το καπάκι μέσα σε ένα φαρδύ με επίπεδο πάτο ποτήρι και βάλτε επάνω το αυγό. Φτιάξτε μια βαφή, προσθέτοντας 1 κουταλάκι λευκό ξύδι και 40 σταγόνες χρωστικής φαγητού σε 1/2 κούπα βραστού νερού. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο ποτήρι μέχρι να καλυφθεί το 1/4 του αυγού και αφήστε το να «καθίσει» για 5 λεπτά.

Έπειτα, προσεκτικά προσθέστε ζεστό νερό μέσα στο ποτήρι μέχρι να καλυφθεί το 1/2 του αυγού. Αφήστε το να «καθίσει» για 3 λεπτά. Προσθέστε πάλι νερό για να φτιάξετε άλλες 1 ή 2 ρίγες, περιμένοντας 2 λεπτά μετά από κάθε προσθήκη. Αφαιρέστε το αυγό με τσιμπίδα και άφησε το να στεγνώσει.

7. Τεχνική με αφρό ξυρίσματος

Θα χρειαστείτε: Χρώματα ζαχαροπλαστικής, αφρό ξυρίσματος, οδοντογλυφίδες, αυγά λευκά βρασμένα και λάδι σε χαρτοπετσέτα για να τα γυαλίσετε στο τέλος. Βάζουμε τον αφρό σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα χρώματα της επιλογής μας. Στη συνέχεια, με μια οδοντογλυφίδα τα ανακατεύουμε, βουτάμε καλά τα αυγά μέσα, καθαρίζουμε και γυαλίζουμε!

8. Μοναδικό σχέδιο με κλωστές

jenny.gr

Πριν μερικά χρόνια, η μητέρα μου και εγώ αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο κόκκινο χρώμα στα αυγά, κάτι που θα είναι πιο ιδιαίτερο και θα «μείνει» σαν δική μας προσωπική παράδοση με το πέρασμα των χρόνων. Μετά από πολλές, όμορφες μεν, δοκιμές με διάφορα σχέδια, πουά, με ρίγες, με αυτοκόλλητα και δεκάδες τεχνοτροπίες, μας πρότεινε μια γνωστή μας την μέθοδο της κλωστής.

Η μέθοδος είναι πολύ εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται να προσθέσεις ούτε χρώματα ζαχαροπλαστικής, ούτε τίποτα! Το τελικό σχέδιο που βγαίνει είναι τόσο μοναδικό, που μοιάζει σαν να έχει ζωγραφίσει κάποιος καλλιτέχνης τις κλωστές πάνω στο αυγό. Είναι μια μοναδική τεχνική που πάντα τραβάει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει στο Πασχαλινό τραπέζι!

jenny.gr

Οδηγίες για να δοκιμάσετε και εσείς αυτό το πανέμορφο σχέδιο: Κόβουμε τις κλωστές σε μικρά κομμάτια, κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, βρέχουμε λίγο το αυγό, ρίχνουμε λίγες κλωστές μέσα στο αλουμινόχαρτο, βάζουμε επάνω το αβγό, σκεπάζουμε με λίγες κλωστές ακόμη και τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο, σχηματίζοντας μια μπάλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Δεν χρειάζεται βαφή, καθώς τα χρώματα θα τα βγάλουν οι κλωστές, τις οποίες μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με εργόχειρα.

Σας ευχόμαστε ένα καλό και δημιουργικό Πάσχα!


Δείτε ακόμη:

Η ζωή μας πριν και μετά την Covid-19 μέσα από ευφάνταστες εικονογραφήσεις 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr