HOME SWEET HOME ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Το χρώμα που δεν πρέπει να βάψετε ποτέ το σαλόνι σας (εκτός κι αν δεν σας αρέσει η ηρεμία)


The Jennettes

26 Αυγούστου 2021

Το χρώμα που δεν πρέπει να βάψετε ποτέ το σαλόνι σας (εκτός κι αν δεν σας αρέσει η ηρεμία)
Το σαλόνι αποτελεί το πιο «ζωντανό» μέρος ενός σπιτιού. Είναι το μέρος όπου θα περάσεις τον περισσότερο χρόνο σου, είτε με οικογένεια, είτε με φίλους, είτε μόνη, απολαμβάνοντας την ησυχία!

Το σαλόνι αποτελεί το πιο «ζωντανό» μέρος ενός σπιτιού. Είναι το μέρος όπου θα περάσεις τον περισσότερο χρόνο σου, είτε με οικογένεια, είτε με φίλους, είτε μόνη, απολαμβάνοντας την ησυχία.

Επομένως, η διακόσμηση και το χρώμα που του δίνουμε θα πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα, με σκοπό να προσελκύσουμε όλα τα αναγκαία καλά vibes. Και σύμφωνα με την Lee Chambers -ψυχολόγο και σύμβουλο ευεξίας- υπάρχει μια απόχρωση που καλό θα ήταν να αποφεύγουμε.

«Το σαλόνι μας έχει συχνά πολλαπλές χρήσεις και, σύμφωνα με την εμπειρία μου, το χειρότερο χρώμα γι' αυτό είναι το βαθύ κόκκινο», λέει.

Μαγεύοντας με τη ζωντάνια του, το κόκκινο είναι εύκολο να το αγαπήσεις. Ωστόσο, η Lee προτείνει ότι η αυξημένη έκθεση σε αυτήν την απόχρωση μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε περισσότερο ταραγμένοι και λιγότερο άνετοι.

«Ενώ το κόκκινο ως χρώμα προάγει την ενέργεια και την κοινωνική αλληλεπίδραση, το να βρισκόμαστε σε χώρους με τόσο έντονο χρώμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να μας κάνει ευερέθιστους, πιο επιθετικούς, λιγότερο χαλαρούς, ακόμη και να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό», λέει.

Είναι ένα χρώμα που θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα γραφείο ή έναν καλλιτεχνικό χώρο, όπου θα κρατήσει την ενέργεια και την παραγωγικότητά μας στα ύψη.

Οπότε ποιο χρώμα θεωρείται το κατάλληλο; Ο Martin Waller, ιδρυτής του brand διακόσμησης Andrew Martin, έχει την απάντηση και συνιστά να κοιτάμε προς πιο «σιωπηλές» και ήπιες αποχρώσεις που θα κάνουν τον χώρο πιο θεραπευτικό.

Ο Martin σημειώνει ότι καταλαβαίνει την έλξη μιας τολμηρής απόχρωσης που «προσθέτει ενθουσιασμό και διασκέδαση», αλλά συνιστά μια κλασική λευκή απόχρωση που θα δημιουργήσει έναν ελκυστικό χώρο, ο οποίος θα τονίσει άλλα στοιχεία στο δωμάτιο.

«Υπάρχει ένα είδος καταφύγιου που μπορεί να βρεθεί σε ένα καθαρό λευκό σχέδιο. Μην υποτιμάτε επίσης την απουσία χρώματος», συμπληρώνει.

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 15 σουρεαλιστικές φωτογραφίες διακόσμησης εσωτερικού χώρου

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr