HOME SWEET HOME ΟΜΟΡΦΑ ΣΠΙΤΙΑ

4 σπίτια που αγνόησαν τις τάσεις και έβαλαν την ψυχή τους στη διακόσμηση


10 Δεκεμβρίου 2018

thehomeissue_alchemy0-1024x585.jpg

Είναι ίσως σημείο των καιρών πως οι άνθρωποι ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την διακόσμηση, δίνοντας προσοχή στο design των σπιτιών τους. Είναι άλλωστε ένας ακόμα τρόπος για να δείξουν την προσωπικότητά τους και την οπτική τους. Στην εποχή των social media όμως, οι τάσεις συχνά σαμποτάρουν την πραγματική δημιουργικότητα.

Στο βιβλίο της «The Alchemy of Things: Interiors Shaped by Curious Minds» η Αυστραλή συγγραφέας Karen McCartney δίνει ένα ‘αντίδοτο’ στις αμέτρητες τάσεις που έρχονται και φεύγουν και έχουν περιορίσει τη φαντασία των ανθρώπων, παρουσιάζοντας σπίτια που έχουν διακοσμηθεί με το προσωπικό στυλ των ιδιοκτητών τους. Οι ιδιοκτήτες αυτοί διαμόρφωσαν τους χώρους τους αποκλειστικά με το προσωπικό τους γούστο, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις τάσεις και χωρίς να ψάχνουν για επιβεβαίωση δεξιά και αριστερά. Δείτε 4 από αυτά τα σπίτια και εμπνευστείτε για να δημιουργήστε το δικό σας.

H Βελγίδα ιδιοκτήτρια γκαλερί Veerle Wenes ξεχωρίσει για τις μίξεις που έχει δημιουργήσει στον χώρο μέσα στον οποίο ζει και εργάζεται. «Όλες οι πλευρές της ζωής μου συνδέονται και θέλω να ζω και να εργάζομαι στον ίδιο χώρο, δείχνοντας στον κόσμο πως η τέχνη και το design μπορούν να είναι κομμάτια της καθημερινής ζωής». Στο καθιστικό της παραπάνω εικόνας ο τοίχος χρησιμοποιείται ως γκαλερί που φιλοξενεί τα κομμάτια που ανήκουν στην προσωπική συλλογή της ιδιοκτήτριας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.spirossoulis.com - the home issue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε ακόμη: Τα όμορφα μικρά σπίτια έχουν γίνει viral στα social media

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.