HOME SWEET HOME ALL ABOUT PLANTS

Καλαγχόη:Η Γνωστή μας άγνωστη


Αναστασία Τσαγκάρη

31 Οκτωβρίου 2021

Καλαγχόη:Η Γνωστή μας άγνωστη
Καλαγχόη:Η Γνωστή μας Άγνωστη

Η Καλαγχόη είναι ίσως το διασημότερο παχύφυτο. Κυκλοφορεί στην αγορά σχεδόν 365 μέρες το χρόνο και θα τη βρείτε στο τελευταίο supermarket της γειτονιάς αλλά και στο πιο ακριβό ανθοπωλείο. Από όπου και αν την προμηθευτείτε η Καλογχόη δεν παύει να είναι ένα πολύ οικονομικό και εντυπωσιακό φυτό.

Δύσκολη στη φροντίδα της θα έλεγα αν δεν γνωρίζουμε τα κουμπιά της. Η Καλαγχόη για να ευδοκιμήσει θέλει φως, περιβάλλον με μέτρια προς υψηλή υγρασία και τέλος χώμα όπου διασφαλίζεται η καλή αποστράγγισή του αλλά και ο άριστος αερισμός του ριζικού συστήματος. Την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας επιβάλλεται η λίπανση της Καλαγχόης με ισορροπημένο λίπασμα.

Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζεται είναι ότι η Καλαγχόη των supermarket με τη βοτανική ονομασία kalanchoe blossfeldian είναι μόνο ένα από τα 120 περίπου είδη που περιλαμβάνει το γένος αυτός. Δείτε στο gallery που ακολουθεί μερικές από τις πιο γνωστές και εντυπωσιακές ποικιλίες για να εμπλουτίσετε τη φυτοσυλλογή σας.

Ραντεβού την άλλη Κυριακή!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των φυτών σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα All About Orchids and Houseplants ή τη σελίδα του στο Facebook ή το κανάλι του στο YouTube.