HOPE MAGAZINE ISSUE 13

These girls are cool


Αφροδίτη Σακκά

24 Οκτωβρίου 2017

abaca-591351-085.jpg

Charlotte Gainsbourg

Τα γονίδια παίζουν μεγάλο ρόλο και ειδικά στην περίπτωση της κόρης της Jane Birkin και του Serge Gainsbourg. Οι Γαλλικές ρίζες της Charlotte την κατατάσσουν σχεδόν αυτόματα στη λίστα με τα πιο cool κορίτσια του κόσμου, αφού κατέχει τον γνωστό ανεπιτήδευτο αέρα των Γαλλίδων, ενώ το ταλέντο της στη μουσική και την υποκριτική έχουν στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της.

Chloë Sevigny

Μίλησε κάποιος για “cool”; Γιατί η Chloë Sevigny ενδεχομένως να δημιούργησε τον όρο. Ο Jay McInerney την έχει αποκαλέσει “To πιο cool κορίτσι του κόσμου” για το New Yorker τo 1994 και δεκαετίες αργότερα, η Sevigny συνεχίζει να είναι πράγματι το πιο cool κορίτσι του κόσμου. Εκπληκτική ηθοποιός, φωτογράφος, μοντέλο, μούσα και style icon, η Chloë Sevigny έχει επηρεάσει την βιομηχανία της μόδας και της τέχνης όσο καμία άλλη κατά τη διάρκεια των 90s και μπαίνει με ευκολία στην ίδια κατηγορία με την Kate Moss όσον αφορά το ανεπιτήδευτο coolness.

Caroline de Maigret

H Caroline de Maigret είναι παραγωγός, μοντέλο, φωτογράφος και συγγραφέας. Συγχρόνως, έχει τη δική της δισκογραφική εταιρεία και έχει υπάρξει μούσα του Karl Legerfeld για τον οίκο Chanel, πριν γίνει πρέσβειρα και εκπρόσωπος του brand. Την ίδια στιγμή, είναι η ειδική όσον αφορά το Γαλλικό στιλ, έχοντας μάλιστα γράψει το βιβλίο How to be Parisian Wherever you Are – φυσικά, δε χρειάζεται να αναφέρουμε καθόλου το πόσο effortless είναι στην ύπαρξή της. Ένα πραγματικό style icon.

Alexa Chung

Η Alexa Chung θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι η πρέσβειρα του Βρετανικού στιλ. Μοντέλο, παρουσιάστρια, συγγραφέας, σχεδιάστρια μόδας, style icon, DJ.. και η λίστα δεν έχει τελειωμό. Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες η Chung έχει καταφέρει να αλλάξει τον κόσμο της μόδας με το ξεχωριστό προσωπικό της στιλ ως trendsetter, την cool συμπεριφορά της , το ταλέντο και το χιούμορ της. Ενώ είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του κόσμου της μόδας παγκοσμίως, καταφέρνει να διατηρεί έναν προσιτό αέρα και φρέσκο στιλ χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Langley Fox

Η Langley Fox θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με κάποια όπως η Sienna Miller –μπορεί να φορέσει κυριολεκτικά ένα σεντόνι και να δείχνει εξαιρετικά κομψή και ανεπιτήδευτη. Με βάση το L.A, η Fox είναι εικονογράφος και μοντέλο. Αν, μάλιστα, πάρουμε υπόψην πως ο προ-πάππους της είναι ο θρυλικός συγγραφέας Ernest Hemingway, τότε το πάθος και η δημιουργικότητά της βγάζουν απόλυτο νόημα.

Phoebe Philo

Η Phoebe Philo είναι από τη Βρετανία και γεννήθηκε στο Παρίσι. Αποφοιτώντας από το Central Saint Martins το 1996, ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός της Stella McCartney για τον οίκο Chloe και λίγο αργότερα πήρε η ίδια τα ηνία, κάνοντας τον παλιό Γαλλικό οίκο, ό,τι πιο cool μπορεί να βρει κανείς στη Βρετανική αγορά.

FKA twigs

Γεννημένη στη Βρετανία, η Tahliah Debrett Barnett ή αλλιώς FKA Twigs είναι ό,τι πιο cool έχει η Βρετανική μουσική σκηνή και όχι μόνο. H 26χρονη τραγουδοποιός και χορεύτρια, κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο της τέχνης και της ψυχαγωγίας, με την φρέσκια οπτική της, το ταλέντο της και το μοναδικό της στιλ όταν κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο το 2012. Η FKA Twigs ανήκει στην ίδια κατηγορία με καλλιτέχνες όπως Björk και St Vincent, οι οποίοι καλύπτουν την μουσική και τις δημόσιες περσόνες τους με ένα πέπλο μυστηρίου που μας κάνει να τις θεωρούμε απλά υπερβολικά cool.

Cara Delevingne

Η Cara Delevingne έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα και it-girls του κόσμου κυριολεκτικά εν μία νυκτί. Η μικροσκοπική της σιλουέτα, τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου της, το αξεπέραστο χιούμορ της και η ικανότητά της να παραμένει αληθινή και ταπεινή ενώ εξαιρετικά επιτυχημένη, είναι μερικοί μόνο απ’ τους λόγους που την τοποθετούμε σε αυτή τη λίστα. Η Delevingne έχει υπάρξει μούσα για μεγάλους οίκους μόδας όπως Chanel και ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική μερικά χρόνια πριν, όπου –φυσικά- έχει διαπρέψει. Μία ματιά στο Instagram της αρκεί για να καταλάβετε για τι επίπεδο coolness μιλάμε.

Kate Moss

Ποιος θα μπορούσε να βάλει μέσα σε μερικές προτάσεις το ταλέντο της Kate Moss; Fashion icon τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και πρέσβειρα του στιλ, η Moss έχει καταφέρει να μετατρέψει το χαρακτηριστικό, rock στιλ της σε brand, κίνημα, μία ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Το λεξικό γράφε το όνομά της δίπλα στη λέξη “cool”.

Daisy Lowe

H Daisy Lowe είναι μοντέλο, περσόνα της τηλεόρασης και συγγραφέας από τη Βρετανία. Eίναι κόρη της σχεδιάστριας μόδας Pearl Lowe και του rockstar Gavin Rossdale. Η Lowe έκανε το ντεμπούτο της το 2006 με μία φωτογράφηση στη Vogue Italia και από τότε έχει φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο της μόδας. Φίλη της Αlexa Chung και άλλων “cool” Λονδρέζων, η Lowe είναι γνωστή για το απίστευτο ταλέντο της στο να είναι αληθινή και πιστή στις αρχές της. Όσο για το στιλ της; Μία πραγματική rockstar –σαν τον μπαμπά της.