HOPE MAGAZINE ISSUE 2

Short rules!


TSVIGKOU

11 Μαΐου 2017

prada-bwss17-093.jpg

Wet-looks στιλιζαρισμένα με gel, ολόισια μαλλιά τελειοποιημένα με προϊόντα λάμψης αλλά και ογκώδεις μπούκλες που πλαισίωναν τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι τα looks που κυριάρχησαν. Σαφώς δεν έλειπαν και τα επιμελώς-ατημέλητα μαλλιά, που πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο στα summer catwalks. Από την άλλη συναντήσαμε κοντά κουρέματα που θυμίζουν έντονα τα 80s' όπως τα power curls, αλλά και το ανδρόγυνο με μύτες καρέ, από τα 70's.

Τα κοντά μαλλιά δεν είναι κάτι νέο. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη σεζόν έχουν πιο cool διάθεση και προσαρμόζονται στα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου.

Ποιο χτένισμα ταιριάζει στα κοντά μαλλιά μας, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και πώς μπορούμε να το αποκτήσουμε;

Δεν ταιριάζουν όλα τα κοντά κουρέματα σε όλα τα πρόσωπα. Ανάλογα το σχήμα και τις γωνίες του προσώπου μας, διαλέγουμε ένα στιλ που θα μας κολακέψει ακόμη περισσότερο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ένα κοντό κούρεμα χρειάζεται το κατάλληλο styling για να τονίσει ακόμη περισσότερο την προσωπικότητά του.

80s Power Curls

Σγουρά μαλλιά, όπως ακριβώς τα είδαμε στη δεκαετία του 80. Τα πιο στρογγυλά πρόσωπα μπορούν να τολμήσουν με τον όγκο, ενώ τα πρόσωπα με έντονες γωνίες, μπορούν ακόμα και να τον αποφύγουν.

Sexy, ατημέλητα ακριβώς όπως τα συναντήσαμε στον Zac Posen αλλά και πιο στιλιζαρισμένα με πλούσιο όγκο όπως στο Topshop Unique.

HOW TO: Διαλέγουμε salt spray που θα δώσει στα μαλλιά μας την άγρια υφή που χρειάζονται για να πετύχει το σπάσιμο. Χρησιμοποιούμε τη φυσούνα στο πιστολάκι και ενώ τα στεγνώνουμε, ενώ ταυτόχρονα με τα δάκτυλά μας τσαλακώνουμε τούφες για να δημιουργήσουμε curly style.


Kérastase Styling Spray à Porter, Wella Professionals Eimi Ocean Spritz Sea Salt Spray


Power Straight Look

Ξεχνάμε τον όγκο στις άκρες αλλά και τις ρίζες. Ένα look ιδανικό για πρόσωπα με έντονες γωνίες.
Χρησιμοποιούμε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος και φροντίζουμε από πριν η τρίχα να είναι ενυδατωμένη, για να έχει λείο αποτέλεσμα το χτένισμα.


Όπως το είδαμε στη Vionnet

HOW TO: Το μυστικό για το τέλειο ίσιωμα, όπου τα μαλλιά είναι λεία και λαμπερά, κρύβεται στην ενυδάτωση των μαλλιών. Μετά το μπάνιο, απλώνουμε ενυδατικό λάδι κυρίως στις άκρες. Αποφεύγουμε να το απλώσουμε στις ρίζες ρίζες για να μην έχουμε πρόβλημα λιπαρότητας.

Kérastase's Aura Botanica Essence d'Éclat

70s Bob Style

Όσο πιο ατημέλητο τόσο πιο sexy. Με τη χρήση gel το μαλλί μας θα αποκτήσει την κίνηση που θα του δώσουμε με τα δάχτυλα. Τελειοποιούμε οπωσδήποτε το look με hairspray. Τα στρογγυλά πρόσωπα προτιμούν χτένισμα με όγκο από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, ενώ πρόσωπα με έντονες γωνίες κάνουν focus στις άκρες.

Wild, ανδρόγυνο bob hairstyle του Alexander Wang, που χαρακτήρησε τη SS17 σεζόν
Wild, pixie style όπως αυτό του οίκου Saint Laurent

HOW TO: Χρησιμοποιούμε gel σε νωπά μαλλιά και δίνουμε wild look. Δουλεύουμε το προϊόν κυρίως στις άκρες και ολοκληρώνουμε το χτένισμα με hairspray. Για όγκο σε όλο το μαλλί, αναποδογυρίζουμε το κεφάλι και ψεκάζουμε, ενώ για τις άκρες δουλεύουμε τοπικά, δίνοντας κίνηση με τα δάχτυλα.


Gel Fix Max L'Oréal Professionnel, Bumble and Bumble Strong Finish Firm Hold Hairspray

The New Short

Δίνουμε φορά προς τα έξω στις άκρες του φετινού καρέ κουρέματος, πάνω από τα κόκκαλα. Μία μικρή κίνηση, ακριβώς όπως ήταν αυτή της δεκαετίας του 70, που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα.



Με την υπογραφή της Prada

HOW TO: Ενυδατώνουμε τις άκρες για να μην φριζάρουν και να διατηρούν το στιλ που τους χαρίζουμε. Εβδομαδιαία χρησιμοποιούμε μάσκα μαλλιών, που ταιριάζει στον τύπο της τρίχας, για να είναι υγιή-ενυδατωμένα τα μαλλιά. Με το πιστολάκι και τη στρογγυλή βούρτσα, δίνουμε ελαφριά κίνηση στις άκρες.

Apivita Shine & Revitalizing Hair Mask with citrus & honey