HOPE MAGAZINE ISSUE 2

Tα μεγάλα μικρά μυστικά της Αθήνας


11 Μαΐου 2017

magazia95046.jpg

Αυτά είναι, λοιπόν, τα μικρά μαγαζιά της Αθήνας που το μόνο που χρειάζονται είναι απλά να τους δώσετε λίγη προσοχή. Σε αυτά θα βρείτε από εκπληκτικά σάντουιτς, μέχρι σπιτικές λεμονάδες, vintage ρούχα σχεδιαστών και σπάνια βινύλια. Πιστέψτε μας, μπορεί να αναθεωρήσετε εντελώς αυτά που πιστεύατε για την ζωή στην Αθήνα ως τώρα.

Pre-loved (Ηπίτου 5, Σύνταγμα)

To Pre-loved είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο κέντρο της Αθήνας και ο τίτλος του περιγράφει αυτό ακριβώς που είναι. Ρούχα και αξεσουάρ που είναι "ήδη-αγαπημένα". Θα βρείτε μια τεράστια γκάμα από διαφορετικά στιλ ρούχων, από vintage Chanel και Valentino, μέχρι σύγχρονα κομμάτια σε εξαιρετική κατάσταση. Πολλά από τα ρούχα τα προμηθεύονται από το Βερολίνο και δημιουργούν ένός είδους vintage παράδεισο σε έναν μικρό και πανέμορφο χώρο. Μόνο που πρέπει να προσέξετε: το Pre-Loved θα το καταλάβετε από το παράθυρό του και την ένδειξη πως πρέπει να χτυπήσετε το κουδούνι στην είσοδο του κτιρίου για να μπείτε.

Βlue Βird (Ηπίτου 4, Σύνταγμα)

To Blue Bird είναι μικρό αλλά θαυματουργό. Ενα bar με ιδιαίτερα ξεχωριστό ύφος και μπορεί κανείς να συζητήσει, αλλά και να χορέψει. Το μικρό του μέγεθος το κάνει πολύ παρείστικο και "ζεστό" και δημιουργεί μια εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα. Η ποικιλία σε σκωτσέζικα ουίσκι και bourbon είναι δυνατά στοιχεία της κάβας του, ενώ πολύ συχνά θα πετύχετε guest DJs. Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για να καθίσετε έξω, στον πεζόδρομο. .

Κουμπάκι (Παλλάδος 24-26, Ψυρρή)

Το Κουμπάκι είναι μία μικρή πηγή δημιουργίας στο κέντρο της παραδοσιακής Αθήνας. Εκεί, μπορεί να βρει κανείς χειροποίητα και κυρίως μοναδικά υλικά, από γιακάδες, μέχρι σκουλαρίκια, μέχρι τσάντες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για custom παραγγελία. Τα αντικείμενα προέρχονται από τα χέρια της ιδιοκτήτριάς του, Ειρήνης Βιτώρου. Έχετε το νου σας για το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα του και τα όμορφα σχέδια στη βιτρίνα, αφού το Κουμπάκι είναι αρκετά μικρούλι.

Βig Mouth (Πραξιτέλους 20, Αθήνα)

Το Big Mouth μπορεί να είναι ένας μικρός διάδρομος, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει φέρει τα πάνω κάτω στο Αθηναϊκό street food. Ειδικεύεται στα sandwiches και προσφέρει ιδιαίτερες επιλογές και συνδυασμούς από φρέσκα υλικά και υπέροχες γεύσεις. Το service είναι γρήγορο και προσφέρεται από τα δύο αδέρφια-ιδιοκτήτες του μαγαζιού, Κώστα και Νικόλα Ισταυρίογλου. Βρίσκεται ανάμεσα από διάφορα bars, οπότε απολαύστε τη βόλτα σας και προσέξτε να μην το προσπεράσετε!

Le Petit Village (Φωκίωνος 2, Αθήνα)

To Le Petit Village είναι μικροσκοπικό, χαριτωμένο και πολύ όμορφα διακοσμημένο. Δεν είναι μόνο η διακόσμηση, ωστόσο, που το έχει κάνει να ξεχωρίσει, αλλά η ποιότητα και η εκπληκτική γεύση όσων σερβίρει. Με ειδίκευση στις σπιτικές λεμονάδες σε ευφάνταστους συνδυασμούς, αλλά και στα δροσερά smoothies και milkshakes, το μικρό αυτό μυστικό στην καρδιά της Αθήνας θα σας εκπλήξει. Μπορεί να βρίσκεται δίπλα στην πολύβουη Ερμού, αλλά το Petit Village έχει λίγα όμορφα τραπεζάκια, που σε κάνουν να ξεφεύγεις από τον θόρυβο. Σαν να είσαι σε ένα μικροσκοπικό χωριό.

Παλιοσυνήθειες (Πρωτογενούς 8, Αθήνα)

Στις Παλιοσυνήθειες, μπορεί να βρει κανείς μεταχειρισμένα και vintage αντικείμενα -από βιβλία, μέχρι έπιπλα, μέχρι φωτογραφικές μηχανές. Στον πάνω όροφο του μαγαζιού, μπορείτε να βρείτε και ρούχα. Δώστε λίγο χρόνο παραπάνω να ψάξετε και δεν φαντάζεστε τι μπορεί να βρείτε -μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι γεμάτο θησαυρούς. Αν περάσετε τις πρωινές ώρες, θα δείτε μεγάλα έπιπλα ακριβώς μπροστά από την είσοδο του μαγαζιού και τότε θα ξέρετε που βρίσκεστε!

Αλεξανδρινό (Εμμανουήλ Μπενάκη 69, Αθήνα)

Μικρός και πολύ ζεστός χώρος, το Αλεξανδρινό αποτελεί την τέλεια επιλογή όχι μόνο για έναν απογευματινό καφέ με άρωμα Παρισιού, αλλά και για το βραδινό ποτό σας. Προσφέρει μία γκάμα από υπέροχα κρασιά, ενώ στο background παίζει τζαζ. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική είτε για μια βραδιά με φίλους, είτε για ρομαντικό ραντεβού. Μπορείτε, μάλιστα, να βρείτε και γευστικά snack. Απλά προσέξτε καθώς περιφέρεστε ανάμεσα στα στενά των Εξαρχείων να μην προσπεράσετε.

Syd Records (Πρωτογενούς 13, Αθήνα)

Το Syd Records είναι μια αχτίδα στη μουσική σκηνή της Αθήνας και βρίσκεται στο επίκεντρο της αθηναϊκής ζωής (δίπλα, το μεγάλο του αδερφάκι, το Barrett για να απολαύσετε καλή μουσική και γευστικά cocktails). Ένα concept store αφιερωμένο στο βινύλιο και την κουλτούρα του -εκεί θα βρεις σπάνιους και συλλεκτικούς δίσκους, ελληνικούς και ξένους, αλλά και ανθρώπους να σου μιλήσουν για τη μουσική. Αρκετά συχνά, μπορεί να δει κανείς live performances από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, κι όλα αυτά στον μικρό αυτόν χώρο της Πρωτογένους.