HOPE MAGAZINE ISSUE 2

Small & Cozy


11 Μαΐου 2017

madrid4.jpg

Στοιχεία όπως χαμηλά έπιπλα και δημιουργικά τοποθετημένοι αποθηκευτικοί χώροι είναι τα "κλειδιά" της υπόθεσης, μαζί με έξυπνες χρωματικές αντιθέσεις. Ένα παλιό σπίτι που με μερικές απλές κινήσεις έχει μεταμορφωθεί σε μία μοντέρνα και στιλάτη κατοικία.

Το πιο σημαντικό στοιχείο του διαμερίσματος είναι αρχικά το μέγεθός του. Είναι ένας αρκετά μικρός χώρος, ο οποίος έχει διακοσμηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δείχνει πολύ μεγαλύτερος. Αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένες κινήσεις-κλειδιά -πολύ απλές για να μπορέσετε να τις εφαρμόσετε κι εσείς στον δικό σας χώρο.

Το λευκό χρώμα στους τοίχους, στα παραθυρόφυλλα, μέχρι και στον ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια στοιχεία που προσδίδουν την αίσθηση πως υπάρχει περισσότερος χώρος. Τα έπιπλα είναι όλα ιδιαίτερα χαμηλά (προσέξτε το ύψος του κρεβατιού), αλλά και πολύ λεπτά και "ελαφριά" στο μάτι. Χαμηλά τραπέζια, χαμηλές πολυθρόνες και σκαμπό, καρέκλες και γραφείο. Τα έπιπλα αποτελούνται από σχεδόν το ίδιο είδος ξύλου και ακολουθούν το ίδιο απλό σχεδιαστικό μοτίβο, πράγμα που δημιουργεί ομοιομορφία.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το διαμέρισμα αυτό περιλαμβάνει έξυπνες ιδέες που προσφέρουν περισσότερο χώρο, έχουν χαμηλό κόστος και προσδίδουν έξτρα στιλ. Αντί, λοιπόν, ο Galliussi να χρησιμοποιήσει μια βιβλιοθήκη, διάλεξε παλιά ξύλινα καφάσια, τα οποία τοποθέτησε με δημιουργικό τρόπο για να φιλοξενήσουν τα βιβλία και τα διακοσμητικά του. Μερικά από τα έπιπλα είναι πράγματι παλιά, και ο ιδιοκτήτης δεν τα φρέσκαρε, έτσι ώστε να έχουν τη vintage αισθητική που ταιριάζει στο διαμέρισμα.

Η στρογγυλή τραπεζαρία είναι μία εξίσου έξυπνη επιλογή, αφού το σχήμα της καταλαμβάνει λιγότερο χώρο, κυρίως επειδή δεν υπάρχουν τέσσερα πόδια και οι καρέκλες μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά η μία στην άλλη. Στις δανέζικου στιλ καρέκλες της τραπεζαρίας, ο Luis χρησιμοποίησε ταπετσαρία με έντονα χρώματα, που αφενός ταιριάζει με το πλαστικό λευκό τραπέζι, αφετέρου δημιουργεί μια mix & match αισθητική, που κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο μοναδικό.

Η μικρή κουζίνα είναι το μοναδικό δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο κυριαρχεί το μαύρο χρώμα, δημιουργώντας μια μοντέρνα αντίθεση. Το μαύρο, όπως και το λευκό χρώμα μπορούν να αναδείξουν κάποια σημεία του σπιτιού σας, απλά πρέπει να προσέξετε να μην βάψετε ολόκληρο τον χώρο, παρά ένα μόνο σημείο. Διακοσμείστε με χρωματιστά αντικείμενα και ηλεκτρικές συσκευές για περισσότερη αντίθεση.

Το κυριότερο στοιχείο του διαμερίσματος που το καθιστά τόσο ξεχωριστό, είναι φυσικά τα έντονα χρώματα. Κυρίαρχες αποχρώσεις είναι το φούξια, το κίτρινο και το πορτοκαλί. Οι τρεις αυτές αποχρώσεις συνδυάζονται συχνά με το κρεμ, το κόκκινο ή το μωβ, ενώ η αντίθεση που δημιουργούν δεν είναι κουραστική για το μάτι. Καθώς ο Luis τα χρησιμοποιεί πάνω σε λευκό καμβά και ως monoblocks, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που θυμίζει art installation, ενώ το διαμέρισμα δεν φαίνεται παραφορτωμένο.

Ο στενός διάδρομος του σπιτιού μπορεί να φαίνεται δύσκολη υπόθεση, αφού ο χώρος είναι περιορισμένος και δεν χωράνε πολλά έπιπλα -ωστόσο, ο Galliussi βρήκε έναν εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο για να δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τα μικρά πιάτα με τα floral σχέδια γεμίζουν τους τοίχους και διαμορφώνουν ενός είδους ταπετσαρία, μια πολύ ξεχωριστή ιδέα.

Το μπάνιο αποτελεί μία ακόμη αντίθεση μεταξύ vintage και μοντέρνου. Ο καθρέφτης με το παλιό κάδρο σε στιλ baroque, σε αντίθεση με τα minimal λευκά αντικείμενα, δεν ξεφεύγει από το στιλ διακόσμησης του υπόλοιπου σπιτιού, ενώ δεν "βαραίνει" τον μικρό χώρο του μπάνιου.