HOPE MAGAZINE ISSUE 8

O Σεπτέμβριος είναι ο νέος Ιανουάριος


ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ

24 Αυγούστου 2017

september.jpg

Αν και εσύ είσαι μία από αυτές που αθετούν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει στον εαυτό τους, ενώ βρισκόντουσαν υπό την επήρρεια του ενθουσιασμό, που πάει ο παλιός ο χρόνος, υπάρχει ακόμα ένα μήνας που μπορείτε να κάνετε restart και αυτός δεν είναι άλλος από το Σεπτέμβριο. Οι σοφοί, μάλιστα, υποστηρίζουν, πως οι αποφάσεις που παίρνουμε τον ένατο μήνα του έτους είναι πιο πιθανό να υλοποιηθούν, γιατί έχουν παρθεί μετά από διακοπές (άρα χρόνο με τον εαυτό μας) και ο ήλιος λάμπει ακόμα περισσότερο στον ουρανό.

Τι θα έλεγες να σου δίναμε μερικές ιδέες για resolutions, που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις και τα μελαγχολικά μεθεόρτια των διακοπών;

1. Κάνε ένα long weekend το μήνα

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα κάνεις το καλοκαίρι να κρατήσει λίγο περισσότερο, αλλά σε μακροχρόνιο επίπεδο η εναλλαγή εικόνων και παραστάσεων θα σε κάνει πιο δημιουργική και λίγο περισσότερο ανεκτική στην καθημερινότητα. Αν ωστόσο οι λόγοι που σε κρατούν στην πόλη είναι οικονομική και το να φεύγεις ένα σαββατοκύριακο το μήνα είναι κάπως αβάσταχτο, τότε θέσε σα στόχο να πηγαίνει σε δύο άγνωστα για σένα μέρη το χρόνο. Στην Ελλάδα. Τόσα νησιά και χωριά έχουμε.

2. Ξεκίνα να κοιμάσαι λίγο νωρίτερα

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο ύπνος κάνει καλό όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα. Υπάρχουν έρευνες που το έχουν αποδείξει. Τι θα έλεγες λοιπόν να κοιμάσαι πριν τις 12 και να ξυπνάς φρέσκια το πρωί. Θα δει πως θα αγαπήσει τον early bird νέο εαυτό σου.

3. Πριν κοιμηθείς διάβαζε ένα βιβλίο

Άφησε το αδυσώπητο scroll down στο κινητό σου ή την τηλεόραση πριν κλείσεις τα μάτια σου. Προτίμησε να ανοίξεις ένα βιβλίο και να αφήσεις τη φαντασία σου να οργιάσει. Πού ξέρεις μπορεί η ιστόρια να έχει συνέχεια και στο όνειρό σου. Ακόμα όμως και αν δεν, να ξέρεις ότι το διάβασμα ενός βιβλίου πριν τον ύπνο ξεκουράζει το πνεύμα και μας προετοιμάζει για έναν όμορφο ύπνο. Καμία οθόνη δεν το κάνει αυτό.

4. Κάνε μία αποτοξίνωση από τα social media

Δεν σου λέμε να κοψεις μαχαίρι τα social media, αλλά ίσως κάποιες μέρες συνειδητά να λες "σήμερα δεν θα ποστάρω τίποτα και δεν θα δω και τίποτα". Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αισθανθεί ότι καταναλώνουμε πολλή άχρηστη πληροφορία ή νιώθουμε σα να βουτάμε σε μία μαύρη τρύπα, αυτή του Facebook. Είμαστε σχεδόν βέβαιες πως κι εσείς το έχετε νιώσει.

5. Δοκίμασε να ξεκινήσεις αυτό το sport που πάντα ήθελες

Πίστεψε στις δυνάμεις σου και στις αντοχές σου. Βγες από το comfort zone σου και δοκίμασε ένα sport που πάντα ήθελες, αλλά πάντα υπήρχε στο μυαλό σου αυτό το "ναι μεν, αλλά". Θα δεις ότι θα σου κάνει καλό.

6. Μην κοιτάς τα email σου μετά τις 6 το απόγευμα

Μην παίρνεις δουλειά στο σπίτι. Πίστεψέ μας και στη δουλειά της αρέσει να μένει στο γραφείο. Αλήθεια. Την έχουμε ρωτήσει και μας το έχει πει.

7. Αφιέρωνε χρόνο στον εαυτό σου

Δεν γίνεται να φροντίζεις όσους και όλα όσα αγαπάς, να πρώτα δεν φροντίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Εσύ είσαι η πρώτη σου προτεραιότητα. Κάνε λοιπόν αυτό το pampering σε σένα. Ξεκίνα με μία ώρα το σαββατοκύριακο για να κάνεις με την ησυχία σου beaute. Θα δεις πως θα νιώσεις άλλος άνθρωπος.

8. Βλέπε περισσότερο αυτούς που αγαπάς

Καλά τα likes και τα comments, αλλά μία αγκαλιά και μία face to face συζήτηση είναι πάντα καλύτερη και αναντικατάστατη θα έλεγα. Θυμίσου πως οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα.

9. Βελτίωσε τη διατροφή σου

Είμαστε ό,τι τρώμε. Δοκίμασε να μειώσεις το κρέας, να κάνεις πιο συνειδητοποιημένα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, πρόσεχε τι βάζεις μέσα στο καλάθι σου. Περιόρισε το αλκοόλ, κόψε το κάπνισμα. Θα δεις πως μέσα σου κάτι θα ανθίσει και αυτό είναι η υγεία.

10. Βελτίωσε τα οικονομικά σου

Το ξέρουμε πως είναι δύσκολο και η αλήθεια είναι πως πολλές φορές έχουμε πει ότι για να κάνεις οικονομία πρέπει να υπάρχουν χρήματα. Ωστόσο, ένα μικρό tip που ίσως να σε βοηθήσει είναι να φτιάχνεις λίστες. Λίστες με τα έσοδα σου, λίστες με τα έξοδά σου. Ναι, ναι, από εδώ και πέρα λίστα και στο σούπερ μάρκετ και λαχανικά και φρούτα από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου!

11. Θυμίσου: Ένα βήμα τη φορά.