COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η συνταγή μου για λαχταριστές tortillas χωρίς γλουτένη για όλη την παρέα


Τζένη Μπαλατσινού

4 Μαρτίου 2020

Η συνταγή μου για λαχταριστές tortillas χωρίς γλουτένη για όλη την παρέα

Κάθε μήνα, δίνουμε πάντα την ίδια υπόσχεση και το ίδιο ραντεβού με όλη την παρέα. Μαζευόμαστε σε ένα σπίτι για μαραθώνιο της αγαπημένης μας σειράς. Το σημείο συνάντησης αλλάζει κάθε φορά και ο εκάστοτε οικοδεσπότης είναι υπεύθυνος για την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Πολλά μαξιλάρια στο πάτωμα και τον καναπέ, αφεψήματα, αναψυκτικά και ποτά σε αναμονή και φυσικά το απαραίτητο τσιμπολόγημα. 

jenny.gr

Σε αυτό το τελευταίο είναι που δεν τα βρίσκουμε. Οι ορέξεις διαφέρουν καθώς και οι προτιμήσεις. Και το δύσκολο κάθε φορά είναι να συμφωνήσουμε στο τι τελικά θα φάμε. Όταν ήρθε λοιπόν η δική μου σειρά, έψαξα να βρω ένα σνακ που να τους ικανοποιεί όλους. Ελαφρύ αλλά και γευστικό, λαχταριστό αλλά χωρίς πολλές θερμίδες, υγιεινό και φυσικά χωρίς γλουτένη. Έτσι καλύπτω κάθε διατροφική επιλογή και συνήθεια και με τα wraps ανά χείρας, ξεκινά η προβολή.

Το υλικό που χρειάζεται μόνο, να προστεθεί για να απογειωθεί η συνταγή που ακολουθεί, είναι η αγάπη για τους ανθρώπους που μαγειρεύεις. Και είναι περίσσια! 

jenny.gr

Υλικά

Για φύλλα tortillas χωρίς γλουτένη

240 γρ. Αλεύρι "Μύλοι Αγίου Γεωργίου" για όλες τις Χρήσεις χωρίς Γλουτένη
30 γρ. Καλαμποκάλευρο
0,25 κ.γ.baking powder
0,25 κ.γ.αλάτι
50 γρ. βούτυρο
135 γρ. νερό

Για τη γέμιση

1/2 συσκευασία τυρί κρέμα
1 καρδιά μαρουλιού
1 αγγουράκι μικρό
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το νερό, ανακατεύοντας με το χέρι μας και δημιουργώντας έτσι μια ζύμη. 

jenny.gr

Στη συνέχεια, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και τη χωρίζουμε σε μπαλάκι. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα, από πάνω την μπαλίτσα και καλύπτουμε ξανά με λαδόκολλα, ανοίγοντας με τον πλάστη λεπτές πίτες. Ψήνουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι και από τις δύο πλευρές, μέχρι η ζύμη να ψηθεί καλά.

jenny.gr

Μόλις είναι έτοιμες οι tortillas, απλώνουμε τις πίτες στον πάγκο και τις αλείφουμε με το τυρί κρέμα. Ισομοιράζουμε τις καρδιές μαρουλιού και τα λαχανικά, αφού τα έχουμε πρώτα κόψει σε λεπτές φέτες. Τυλίγουμε και σερβίρουμε. 

jenny.gr

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και είναι άκρως υγιεινό!

Photo Credits: Γιώργος Βελλής