#MAMAPETOUNIASCORNER

5 δροσερές δραστηριότητες για τα παιδιά σας


Ζωή Κατσάτου

20 Μαΐου 2020

5 δροσερές δραστηριότητες για τα παιδιά σας

Τώρα που ο καιρός ζέστανε για τα καλά, περνάμε πολλές ώρες στην βεράντα του σπιτιού μας, προσπαθώντας να δροσιστούμε με παγωμένο τσάι και χυμούς.

Ζούμε στο κέντρο της πόλης και η θάλασσα δεν είναι για μας η εύκολη λύση. Αν το ίδιο συμβαίνει και σε σας, έχω να σας προτείνω 5 δροσερές δραστηριότητες για να παίξουν τα παιδιά σας!

Μπάνιο στη θάλασσα

Γεμίστε μια λεκάνη με νερό, δώστε τους και ένα μπουκαλάκι με γαλάζιο χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα αγαπημένα τους κουκλάκια-παιχνίδια, και αφήστε να δημιουργήσουν την δικιά τους θάλασσα και να τα κάνουν μπάνιο!

Λουλουδάτα παγάκια

Μερικές παγοκύστες, λίγο νερό και κάποια όμορφα πέταλα από τα πεσμένα λουλούδια της βεράντας, είναι τα υλικά που θα χρειαστούν οι μικροί σεφ για να φτιάξουν τα δικά τους λουλουδένια παγάκια για τον χυμό ή το νερό τους!

Ψάρεμα

Μια λεκάνη με νερό, μερικά κοχύλια και πέτρες, ένα σουρωτήρι και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το ψάρεμα!

Bowling 

Γεμίστε μερικά μπουκαλάκια με νερό, πάρτε κι ένα μπαλάκι του τένις κι αρχίστε να σημειώνετε το σκορ!

Πιάσε με αν μπορείς 

Θα χρειαστείτε μια λεκάνη με νερό με μερικές μικρές μπάλες μέσα, μια άδεια λεκάνη και μια καρέκλα. Το παιδί κάθεται στην καρέκλα, με σκοπό να μεταφέρει όσες πιο πολλές μπάλες μπορεί στην άδεια λεκάνη, πιάνοντας τες με τα πόδια του!

Μπορείτε να με βρείτε επίσης στον φυσικό μου χώρο, στο blog μου Mama Petounia, στο instagram μου @mamapetounia αλλά και στο facebook page μου Mama Petounia