ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

5 tips για πιο δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα με τα παιδιά


11 Απριλίου 2020

5 tips για πιο δημιουργικές στιγμές στην κουζίνα με τα παιδιά

Οι μέρες που περνάμε είναι σαφώς περίεργες και αναμφίβολα δύσκολες. Όμως είναι και μία ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και φυσικά με τα παιδιά μας, φτιάχνοντας υπέροχες αναμνήσεις μαζί τους.

Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τις στιγμές με τα παιδιά μας, περνώντας δημιουργικά τον πολύτιμο αυτόν χρόνο που μας δόθηκε.

jenny.gr

Αφού παίξουμε, χειροτεχνήσουμε, τραγουδήσουμε και χορέψουμε, για να κυλίσει ακόμα πιο όμορφα αυτή η περίοδος, ας φτιάξουμε παρέα ένα ευφάνταστο φαγητό σ’ έναν από τους πιο δημιουργικούς χώρους του σπιτιού, την κουζίνα. Αρκεί να ξέρετε ότι μετά ίσως χρειαστεί να κάνετε μία μίνι γενική καθαριότητα στο χώρο.

Αν ακολουθήσετε μάλιστα τα παρακάτω tips, τα παιδιά θα απολαύσουν τις στιγμές που θα περάσουν μαζί σας, στην κουζίνα!

1. Επιλέξτε τα κατάλληλα σκεύη

jenny.gr

Προτιμήστε ξύλινες κουτάλες, πλάστες κλπ προς αποφυγή τραυματισμών ή και πλαστικά μαγειρικά εργαλεία. Τα παιδιά σίγουρα θα ανακατευτούν με την διαδικασία, επομένως καλό είναι να τα προφυλάξετε.

2. Ταξινομήστε τις δουλειές και βάλτε προτεραιότητες

jenny.gr

Η κουζίνα είναι ένας συναρπαστικός κόσμος στα παιδικά μάτια. Με το που εισέλθουν στον χώρο της κουζίνας, αμέσως θέλουν να εξερευνήσουν και να δημιουργήσουν. Είναι σημαντικό να υπάρχει μία σειρά στις δουλειές, γι’ αυτό θα πρέπει να πείτε ποιος θα κάνει τι, ώστε κανείς να μην μπερδευτεί. Δώστε τους τη δυνατότητα να ζυγίσουν. Βάλτε σε έναν πάγκο τη ζυγαριά και ζητήστε να μετρήσουν σωστά όλα τα υλικά της συνταγής. Αναθέστε τους να λαδώσουν τη φόρμα ψησίματος ή το ταψί με ένα πινέλο. Σίγουρα θα απολαύσουν τη διαδικασία. 

    3. Ντυθείτε μάγειρες

    jenny.gr

    Οι μικροί μάγειρες θα παρασυρθούν από τη δράση. Επομένως, φροντίστε να τους φτιάξετε όλο το σκηνικό. Οι ποδιές και οι μαγειρικοί σκούφοι είμαι απαραίτητοι. Με αυτόν τον τρόπο, η φαντασία τους θα απογειωθεί και η δημιουργικότητά τους θα περάσει σε άλλο επίπεδο.

    4. Βρείτε την πιο περίεργη συνταγή

    jenny.gr

    Ψάξτε την πιο παράξενη και περίεργη συνταγή στο διαδίκτυο και να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα το εκτιμήσουν ακόμη πιο πολύ. Διασκεδάστε δημιουργώντας από χρωματιστά ζυμαρικά και σπιτικό burger με μάτια και αυτιά, μέχρι τούρτα ουράνιο τόξο και Rainbow Cupcakes.

    5. Στολίστε μαζί το τραπέζι με μαεστρία και παιδική φαντασία

    jenny.gr

    Η πιο όμορφη στιγμή έφτασε. Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής. Όλη η οικογένεια κάθεται στο τραπέζι και απολαμβάνει τις λιχουδιές. Εδώ δεν υπάρχουν κανόνες, μετρήσεις και διαδικασίες. Αφήστε τα παιδιά να στρώσουν μόνα τους το τραπέζι.

    extra tip: Καλό είναι να βάλετε στο τραπέζι σκεύη που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά. Μαχαιροπίρουνα και ποτήρια, που μπορούν να τα κρατήσουν, αλλά και εργαλεία που είναι εύκολο να χειριστούν. Θα τα λατρέψουν!

    Υ.Γ.: Επιτρέπεται και να “λερώσουμε” τα χέρια μας, δημιουργώντας νοστιμιές!

    #menoumespiti λοιπόν, παίρνουμε έμπνευση για να μαγειρεύουμε με τα παιδιά μας στην κουζίνα του σπιτιού μας από το ΙΚΕΑ.gr και επωφελούμαστε από τη δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 50€ σε όλη την Ελλάδα!