CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα καλύτερα ψυχολογικά κόλπα για να κερδίσετε το ενδιαφέρον μιας γυναίκας


20 Δεκεμβρίου 2020

Τα καλύτερα ψυχολογικά κόλπα για να κερδίσετε το ενδιαφέρον μιας γυναίκας

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να έχουν πολλούς φίλους και γενικά να είναι αρεστοί. Εάν κι εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και θέλετε να τραβήξετε ακόμη και το ενδιαφέρον μιας γυναίκας, η επιστήμη σας έχει τη λύση για να καταφέρετε να σας συμπαθούν οι γύρω σας με το που σας γνωρίζουν. Δοκιμάστε τις παρακάτω στρατηγικές και θα γίνετε ακόμα περισσότερο συμπαθείς.

Μιμηθείτε τη γλώσσα του σώματος

Αυτή η στρατηγική ονομάζεται αντικατοπτρισμός και σχετίζεται με τη μίμηση συμπεριφοράς του άλλου. Όταν μιλάτε σε κάποιον δοκιμάστε να αντιγράψετε τη γλώσσα του σώματος, τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου. Το 1999, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης τεκμηρίωσαν το φαινόμενο του χαμαιλέοντα, το οποίο συμβαίνει όταν οι άνθρωποι μιμούνται ασυναίσθητα τη συμπεριφορά του άλλου. Στο τέλος της μελέτης οι συμμετέχοντες που είχαν μιμηθεί τη συμπεριφορά των άλλων, ήταν περισσότερο συμπαθητικοί.

Περάστε χρόνο μαζί

Οι άνθρωποι τείνουν να αγαπούν πράγματα που τους είναι γνωστά. Η γνώση αυτού του φαινομένου χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν οι ερευνητές του MIT ανακάλυψαν ότι οι φοιτητές που ζούσαν στην ίδια εστία με άλλους, ήταν πιο πιθανό να διατηρήσουν επαφές και μετά τη φοιτητική ζωή σε σχέση με εκείνους που ζούσαν πιο μακριά.

Να έχετε καλή διάθεση

Αν θέλετε να σας συμπαθήσουν οι άλλοι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τους επικοινωνήσετε τα θετικά σας συναισθήματα.

Μην είστε ανταγωνιστικοί

Όταν είστε φιλικοί προς τους άλλους και δεν έχετε ανταγωνισμό, τότε νιώθουν ότι μπορούν να σας εμπιστευτούν. Οι ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι ειδικά σε επιχειρηματικούς χώρους είναι σημαντικό να δείξουμε πρώτα τη φιλική μας πλευρά και μετά την επαγγελματική μας ικανότητα.

Μην προσπαθείτε να δείχνετε τέλειοι

Οι άνθρωποι που κάνουν λάθη και δεν είναι τέλειοι είναι πιο συμπαθητικοί στους συνανθρώπους τους.

Δώστε έμφαση στις κοινές σας αξίες

Σύμφωνα με μελέτη του Theodore Newcomb, οι άνθρωποι προσελκύονται περισσότερο από όσους είναι παρόμοιοι με αυτούς. Αυτό είναι γνωστό ως αποτέλεσμα έλξης ομοιότητας. Αν λοιπόν, θέλετε να γίνετε φίλοι με κάποιον, προσπαθήστε να βρείτε ένα σημείο ομοιότητας ανάμεσα σε σας και σε εκείνον και να το επισημάνετε.

Πείτε τους ένα μυστικό

Η αυτο-αποκάλυψη μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες τεχνικές οικοδόμησης σχέσεων. Σε μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Stony Brook, οι φοιτητές έπρεπε να περάσουν 45 λεπτά για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον καλύτερα. Οι ερευνητές παρείχαν σε μερικά ζευγάρια φοιτητών μια σειρά από ερωτήσεις, οι οποίες έγιναν όλο και πιο προσωπικές. Στο τέλος του πειράματος, οι μαθητές που συζήτησαν τις πιο προσωπικές ερωτήσεις, ανέφεραν ότι ένιωθαν πολύ πιο κοντά μεταξύ τους απ 'ό, τι οι σπουδαστές που συμμετείχαν σε άλλες συζητήσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.