CELEBRITIES MEN’S POINT

4 λόγοι που οι άνδρες χάνουν πιο γρήγορα και εύκολα κιλά


25 Δεκεμβρίου 2020

4 λόγοι που οι άνδρες χάνουν πιο γρήγορα και εύκολα κιλά

Δεν είναι δίκαιο, αλλά είναι αληθινό και αποτελεί ένα πλεονέκτημα του αντρικού φύλου. Παρακάτω θα δείτε τους πιο σημαντικούς λόγους που εσείς, οι άνδρες χάνετε πιο εύκολα και γρήγορα κιλά!

Έχετε περισσότερη μυϊκή μάζα

Το αντρικό σώμα είναι φτιαγμένο έτσι, ώστε να έχει περισσότερους μύες, ειδικά στο πάνω μέρος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καίγεται πιο εύκολα το λίπος και να λειτουργεί γρηγορότερα ο μεταβολισμός. Και για να είμαι πιο ακριβής ο μεταβολισμός των αντρών είναι κατά 5 έως 10% γρηγορότερος, από ό,τι των γυναικών.

Η βιολογία λέει στις γυναίκες να κρατήσουν τις καμπύλες!

Τα οιστρογόνα είναι οι γυναικείες ορμόνες που ενισχύουν τη λίμπιντο και είναι υπεύθυνες για την εγκυμοσύνη. Εκτός όμως από αυτά τα θετικά, τα οιστρογόνα μειώνουν την ικανότητα των γυναικών να χάσουν βάρος. Επίσης, οι γυναίκες έχουν 6 έως 11% περισσότερο λίπος από τους άντρες, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη προσπάθεια τους απώλειας βάρους.

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο συναισθηματικό φαγητό

Δυστυχώς όταν πρόκειται για συναισθηματικό φαγητό, οι γυναίκες κερδίζουν! Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι άντρες μπορούν να αντισταθούν πιο εύκολα στο θέαμα και στη μυρωδιά του αγαπημένου τους φαγητού. Ενώ οι γυναίκες έχουν εμμονή με τις αγαπημένες τους τροφές και είναι πιο πιθανό να τρώνε λόγω στρες, ενώ οι άντρες, όταν νιώθουν αγχωμένοι, συνήθως στρέφονται στο αλκοόλ.

Ακόμη και αν οι άνδρες δεν χάνουν περισσότερο βάρος, φαίνεται σαν να έχουν χάσει

Η κατανομή του λίπους διαφέρει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των δυο φύλων. Ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερο λίπος στα ισχία, οι άνδρες τείνουν να παίρνουν κιλά στην κοιλιά, γι' αυτό είναι πιο αισθητή η απώλεια βάρους. Όμως δεν πρέπει να ζηλεύετε αυτό το «πλεονέκτημα» του αντρικού φύλου, γιατί το κοιλιακό λίπος ευθύνεται για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, εγκεφαλικού, διαβήτη και κάποιων μορφών καρκίνου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.