CELEBRITIES MEN’S POINT

Αραίωση στα μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να την αντιμετωπίσεις


The Jennettes

29 Ιουνίου 2021

Αραίωση στα μαλλιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να την αντιμετωπίσεις

Tο θέμα της τριχόπτωσης είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς άντρες. Οι παράγοντες που προκαλούν την αραίωση είναι πολλοί αλλά σίγουρα το στρες παίζει σημαντικό ρόλο. Συγκεντρώσαμε λοιπόν ορισμένα facts που ίσως να μην γνωρίζατε και θα σας βοηθήσουν να αντισταθείτε στη τριχόπτωση.

1. Αν κουρευτείτε ή ξυρίσετε το κεφάλι σας, δεν σταματάει η τριχόπτωση

 Εφόσον λοιπόν η τρίχα μεγαλώνει από μέσα προς τα έξω, εάν την κόψουμε με το ξύρισμα, δεν σταματάμε τον κύκλο ανάπτυξής της. Αντίστοιχα, όταν κόβουμε το μήκος των μαλλιών μας, απλώς καθαρίζουμε τις ταλαιπωρημένες άκρες και τίποτα παραπάνω.

2. Το Λούσιμο με "σκληρό" νερό δεν προκαλέι τριχόπτωση

Το νερό με άλατα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τρίχα αλλά όχι με την έννοια που νομίζουν πολλοί. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα μεταλλικά στοιχεία, απλώς δεν βοηθά τα μαλλιά να καθαρίσουν σωστά, αφού μένουν πίσω υπολείμματα. Όμως δεν αποτελεί αιτία για τριχόπτωση.

3. Ένα σαμπουάν δεν θα δώσει τη λύση

 Η τριχόπτωση είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που για να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και να προληφθεί η επανεμφάνισή του, χρειάζεται ένα συστηματικό, μεθοδικό πλάνο αγωγής που περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων.

4. Οι λιγότερες τρίχες στην μπανιέρα δεν σημαίνουν τριχόπτωση

Το να χάνουμε λίγες τρίχες καθημερινά (περίπου 50 με 100 τρίχες ή 100-150 την άνοιξη και το φθινόπωρο) είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό κομμάτι στον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας και την ανανέωση των μαλλιών μας.

Δείτε ακόμη:

7 μοναδικά ανδρικά αρώματα για φέτος το καλοκαίρι

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.