CELEBRITIES MEN’S POINT

Αντρικό λιπαρό δέρμα: Τα tips για να το βελτιώσετε


The Jennettes

7 Σεπτεμβρίου 2021

Αντρικό λιπαρό δέρμα: Τα tips για να το βελτιώσετε

Λιπαρότητα, ακμή, μαύρα στίγματα και σπυράκια; Το αντρικό λιπαρό δέρμα θέλει τη δική του διαχείριση. Αυτές οι 4 βασικές κινήσεις θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε και να απομακρύνετε τη λιπαρότητα και να βελτιώσετε το δέρμα σας.

Αν και οι σμηγματογόνοι αδένες των αντρών είναι μικρότεροι από των γυναικών, το δέρμα τους εμφανίζει περισσότερη λιπαρότητα, διότι η τεστοστερόνη αυξάνει να επίπεδα των λιπαρών εκκρίσεων. Αποτέλεσμα; Έντονη λιπαρότητα, τάσεις ακμής, μαύρα στίγματα και ανεπιθύμητα σπυράκια. 

1. Κάντε καθημερινό καθαρισμό με τα σωστά προϊόντα

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα το πρόβλημα με τα σπυράκια γίνεται εντονότερο. Γι’ αυτό δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν για καθαρισμό, επειδή θα αφυδατώσετε την επιδερμίδα σας ενώ και εκείνη θα αμυνθεί εκκρίνοντας διπλάσια ποσότητα σμήγματος. Ο στόχος σας είναι να διατηρήσετε το πρόσωπό σας ενυδατωμένο. 

2. Ενυδατική κρέμα 

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι οι άντρες είναι ότι αποφεύγουν να βάζουν κάποια ενυδατική κρέμα, επειδή πιστεύουν ότι δεν την χρειάζονται. Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την πρόληψη της λιπαρότητας. Η απολέπιση και ο καθαρισμός “στεγνώνουν” το δέρμα σας και το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα και να αποκτήσετε ξηρότητα.

3. Απολέπιση 

Με την απολέπιση απομακρύνετε τη λιπαρότητα και οι πόροι ανοίγουν και καθαρίζουν. Επειδή οι άνδρες με λιπαρό δέρμα τείνουν να έχουν ευαίσθητο δέρμα αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, αλόη, λεμόνι ή εσπεριδοειδή. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.