CELEBRITIES MEN’S POINT

Rich Froning: Το CrossFit πρόγραμμα του πιο γραμμωμένου άνδρα στον πλανήτη


18 Νοεμβρίου 2021

Rich Froning: Το CrossFit πρόγραμμα του πιο γραμμωμένου άνδρα στον πλανήτη
Του αξίζει δικαιωματικά ο τίτλος του υπερπρωταθλητή αφού πρόκειται για τον πιο fit άνθρωπο στον κόσμο. Ο Rich Froning στα 34 του έχει καταφέρει να κατακτήσει όσα λίγοι στην ηλικία του και αυτό γιατί δεν σταματάει ποτέ να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα  τη φυσική του κατάσταση. 

Του αξίζει δικαιωματικά ο τίτλος του υπερπρωταθλητή αφού πρόκειται για τον πιο fit άνθρωπο στον κόσμο. Ο Rich Froning στα 34 του έχει καταφέρει να κατακτήσει όσα λίγοι στην ηλικία του και αυτό γιατί δεν σταματάει ποτέ να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τη φυσική του κατάσταση και φόρμα.

O τέσσερις φορές, (2011, 2012, 2013, 2014), πρωταθλητής των CrossFit Games δεν χρειάζεται να πάει καν στο γυμναστήριο για να διατηρεί το σώμα που έχει χτίσει και ήρθε η στιγμή να μάθετε το πρόγραμμα που ακολουθεί πιστά σε καθημερινό επίπεδο.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί, λέγεται Tabata και αυτό σημαίνει ότι κάνει πολύ έντονες δραστηριότητες για μικρά χρονικά διαστήματα που ακολουθούνται από σύντομη ξεκούραση. Επιλέγει αυτή τη στρατηγική για να κάψει το λίπος και να αναδείξει τους κρυμμένους του μυς.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι κάνει για 20 δευτερόλεπτα πολύ έντονες ασκήσεις και μετά ξεκουράζεται για 10 δευτερόλεπτα, κάνοντας συνολικά 8 σετ. Μπορεί να σου φαίνεται σχετικά απλό αλλά μεθοδολογικά, είναι πολύ πιο σύνθετο από όσο νομίζεις.

Οι κάμψεις είναι μία από τις ασκήσεις που συμπεριλαμβάνει πάντα στο πρόγραμμά του και φροντίζει να κάνει 8 πάλι ανά 20 δευτερόλεπτα με την καθιερωμένη ξεκούραση των 10 δευτερολέπτων. Αυτό που δεν ξεχνάει ποτέ να κάνει ο υπερπρωταθλητής, είναι 8 βαθιά καθίσματα ανά 20 δευτερόλεπτα ενώ στη συνέχεια, ξεκουράζεται 10 δευτερόλεπτα για την πιο σωστή απόδοση.

Ο Froning δεν παραλείπει φυσικά να κάνει τον Superman που περιέχει ως άσκηση το ίδιο σετ με τις παραπάνω, τον ίδιο χρόνο επαναλήψεων αλλά και ξεκούρασης. Εάν θέλετε να μιμηθείτε το εντατικό και, όσο και αν δεν το πιστεύετε, βαρύ πρόγραμμα του πιο γραμμωμένου άνδρα στον κόσμο, τότε δεν έχετε παρά να ξεκινήσει από τα σετ που προτείνει. Αρκεί να μην εγκαταλείψετε εύκολα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS