UPDATE #NOW

Κάτι εξαιρετικό συνέβη στην Γκάνα: Φυτεύτηκαν 5 εκ. δέντρα σε μία «Πράσινη Ημέρα»


The Jennettes

15 Ιουνίου 2021

Κάτι εξαιρετικό συνέβη στην Γκάνα: Φυτεύτηκαν 5 εκ. δέντρα σε μία  «Πράσινη Ημέρα»

Η Γκάνα αναδεικνύεται σε μεγάλη δύναμη κατά της κλιματικής αλλαγής. Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, γιόρτασε την πρώτη «Πράσινη Ημέρα», όπως ονομάστηκε, φυτεύοντας σχεδόν 5 εκατομμύρια δέντρα!

«Η εκμετάλλευση των δασικών μας πόρων με στόχο την εθνική ανάπτυξη, αποδείχθηκε μη βιώσιμη με το πέρασμα των χρόνων», είπε στην ομιλία που εκφώνησε ο πρόεδρος Akufo – Addo. «Δεν έχουμε την αυριανή μέρα, ή τη μεθαυριανή για να δράσουμε. Πρέπει να το κάνουμε τώρα».

Αυτήν τη στιγμή, τα δάση της χώρας αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια στρέμματα. Όσο μεγάλος κι αν μοιάζει αυτός ο αριθμός, το 1900 ήταν επταπλάσιος. Oι περισσότερες δασικές εκτάσεις καταστράφηκαν εξαιτίας πολλών μικρών – και παράνομων – χρυσωρυχείων που δημιουργήθηκαν μαζικά.

Στόχος της «Πράσινης Ημέρας» είναι η μακρόχρονη δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των οικοσυστημάτων. Γίνονται προσπάθειες μόρφωσης του λαού σχετικά με τη δενδροφύτευση, ενώ είναι σημαντικός «ο σχηματισμός μίας εθνικής συνείδησης, ώστε όλοι να φυτέψουν ένα δέντρο στην αυλή τους, στους ανοιχτούς χώρους, τα προαύλια των σχολείων, 100 μέτρα μακριά από το δρόμο, θα πρέπει να είναι συλλογική δράση απ’ όλους», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος. 

Ελπίδα των πολιτών της Γκάνα, είναι τα 5 εκατομμύρια δέντρα που φυτεύτηκαν φέτος, να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια το 2022, τα 50 εκατομμύρια το 2023 και τα 100 εκατομμύρια το 2024.

«Έχουμε ξανακάνει παρόμοιες προσπάθειες. Από τη στιγμή που θα φυτευτούν, όμως, όλοι τα ξεχνούν και εκείνα πεθαίνουν. Αυτήν τη φορά, θα γίνει ετήσια συνήθεια», τόνισε στο The South African ο Hugh Brown, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αναδάσωσης.

Δείτε ακόμη:


 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr