REAL LIFE TRUE STORIES

4 «κακές» του κινηματογράφου που βασίστηκαν σε πραγματικούς ανθρώπους


The Jennettes

17 Ιουνίου 2021

4 «κακές» του κινηματογράφου που βασίστηκαν σε πραγματικούς ανθρώπους

Όλοι αγαπάμε τους ήρωες. Βλέπουμε ταινίες και θέλουμε να νικήσει το καλό, να ξεπεράσει τις δυσκολίες το ερωτευμένο ζευγάρι, να σωθεί ο κόσμος και όλοι να κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ. Υπάρχουν φορές, όμως, που ο «κακός» της υπόθεσης, κλέβει την παράσταση.

Παρακάτω, θα δούμε τις φορές που πραγματικοί άνθρωποι αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους χαρακτήρες που έφεραν την καταστροφή, στάθηκαν απέναντι στους πρωταγωνιστές ή διέπραξαν φρικιαστικά εγκλήματα. Από αληθινές δολοφόνους, μέχρι ιδιαίτερες προσωπικότητες, ας τους γνωρίσουμε.

Ruth Chandler (The Girl Next Door) – Gertrude Baniszewski

Κυκλοφόρησε το 2007, όμως προκαλεί ανατριχίλα μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μία βίαια ταινία, η οποία συνεχίζει να σοκάρει. Οι σκηνές στις οποίες η Ruth Chandler βασανίζει, με τη βοήθεια των παιδιών της, ένα κορίτσι στο υπόγειο του σπιτιού της, δύσκολα φεύγουν από το μυαλό μας. Κι ο χαρακτήρας της είναι εμπνευσμένος από μία πραγματική γυναίκα, η οποία έκανε στ' αλήθεια τις φρικτές αυτές πράξεις.

jenny.gr

Η Gertrude Baniszewski βασάνισε και δολοφόνησε την έφηβη Sylvia Likens, το 1965. Το όνομά της είναι άγνωστο σε πολλούς, όμως πενήντα χρόνια πριν, πρωταγωνιστούσε στους τίτλους των αμερικανικών εφημερίδων.

Annie Wilkes (Misery) – Genene Jones

Ο χαρακτήρας της Annie Wilkies στο Misery είναι από τους πιο μισητούς και φρικιαστικούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Λέγεται πως βασίστηκε στην νοσηλεύτρια και δολοφόνο Genene Jones, η οποία αφαίρεσε τη ζωή ενός έως 46 βρεφών, κάνοντάς τους ηρεμιστικές ενέσεις για να τα παραλύσει. 

Cruella De Vil (101 Σκυλιά της Δαλματίας) – Tallulah Bankhead

Η Cruella De Vil είναι ο χαρακτήρας που, ως παιδιά, λατρεύαμε να μισούμε. Είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής σκέψης της συγγραφέα Dodie Smith, η οποία φαντάστηκε μία διεστραμμένη παρωδία της εμβληματικής ηθοποιού,Tallulah Bankhead. 

jenny.gr

Ursula (Η Μικρή Γοργόνα) – Divine

Η Disney αποκάλυψε πως πίσω από το τρομακτικό χταπόδι – ναι, χταπόδι – που «έκλεψε» τη φωνή της Ariel βρίσκεται η διάσημη drag queen, Divine. 

jenny.gr

Τα μαλλιά της, η ελιά, η σκιά στα μάτια, η κορμοστασιά και τα κοσμήματα – όλα τους, αποτελούν πιστή αντιγραφή της Divine. Θα χαιρόταν πολύ, σύμφωνα με την οικογένειά της, αν έβλεπε τον εαυτό της σε ταινία της Disney. Δεν τα κατάφερε, όμως. Έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κυκλοφορήσει η «Μικρή Γοργόνα» στους κινηματογράφους. 

Δείτε ακόμη: Julie Harris: Η χαρισματική ηθοποιός του Broadway και του Hollywood 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr