ΟΜΟΡΦΙΑ

Revlon: Το διάσημο beauty brand κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και σήμανε το τέλος μιας εποχής


JTeam

17 Ιουνίου 2022

Revlon: Το διάσημο beauty brand κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και σήμανε το τέλος μιας εποχής
Η εταιρεία που μετρά 90 χρόνια, ξεκίνησε να πουλά βερνίκια νυχιών στη δίνη της Μεγάλης Ύφεσης

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η διάσημη εταιρεία καλλυντικών, Revlon Inc. καθώς τα τελευταία χρόνια δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τα πρωτοποριακές εταιρείες που επικεντρώνονται στις online πωλήσεις online.

Η εταιρεία που μετρά 90 χρόνια, ξεκίνησε να πουλά βερνίκια νυχιών στη δίνη της Μεγάλης Ύφεσης και αργότερα πρόσθεσε κραγιόν στη συλλογή της. Μέχρι το 1955, η μάρκα ήταν διεθνής. Για γενιές γυναικών, το κόκκινο Fire & Ice της Revlon, που παρουσιάστηκε το 1952, ήταν η καλύτερη απόχρωση κραγιόν.

Η Revlon κατέχει περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταξύ 1 δισ. και 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Οι πωλήσεις της Revlon αντιμετώπιζαν δυσκολίες εξαιτίας των προβλημάτων εφοδιασμού και μιας αποτυχημένης απόπειρας να στραφεί σε προϊόντα περιποίησης τα οποία έχουν ζήτηση.

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχανε χώρο στα ράφια από εταιρείες όπως η Kylie Cosmetics της Kylie Jenner και η Fenty Beauty by Rihanna, που στηρίζονται σε inflυencers. Χαρακτηριστικά, τα χρέη της Revlon ανέρχονταν στις 31 Μαρτίου στα 3,31 δισ. δολάρια.

Ένα πραγματικό τέλος εποχής και μια ακόμη επιβεβαίωση πως οι τάσεις στις αγορές και ειδικά σε αυτή των προϊόντων ομορφιάς, αλλάζουν διαρκώς και η ανάγκη για εξέλιξη και προσαρμογή των brands στα σύγχρονα δεδομένα είναι ύψιστης σημασίας.