ΟΜΟΡΦΙΑ

Η δερματολόγος Σεμίνα Παπανικολάου μας δείχνει τον δρόμο προς ένα καλύτερο σώμα


JTeam

3 Ιουλίου 2023

Η δερματολόγος Σεμίνα Παπανικολάου μας δείχνει τον δρόμο προς ένα καλύτερο σώμα
Ένας μίνι διάλογος γεμάτος γνώση και τρόπους να ανακαλύψουμε τον πιο όμορφο εαυτό μας.

Το γραφείο ενός δερματολόγου που εξειδικεύεται στην εικόνα του δέρματος και του σώματος αποτελεί πια σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να βελτιώσουν το σώμα τους και την ψυχολογία τους. Μη γελιόμαστε, άλλωστε, το πώς δείχνουμε συσχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που αισθανόμαστε και θέλουμε κάθε στιγμή να νιώθουμε στα καλύτερά μας! Πλέον, η αισθητική ιατρική έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που μπορεί και μας προσφέρει άμεσα και ορατά αποτελέσματα βελτίωσης του σώματός μας χωρίς να χρειαστεί να ξαπλώσουμε σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ή να ξοδέψουμε μια περιουσία. Οι νέες μέθοδοι, η γνώση και η τεχνολογία μας φέρνουν κοντά στους πιο σύγχρονους, ανώδυνους και προσιτούς τρόπους για να δείχνουμε και να νιώθουμε καλύτερα. Όταν μάλιστα αυτοί οι τρόποι γίνονται μέσα από τα χέρια των πιο έμπειρων, τότε μετατρέπονται και σε μια εμπειρία ομορφιάς που τελικώς την απολαμβάνουμε. Ένας τέτοιος επαγγελματίας είναι και η δερματολόγος Σεμίνα Παπανικολάου που με την εμπειρία της και την προσέγγισή της στον εκάστοτε ασθενή ξεχωρίζει και αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Εμείς, ανοίξαμε έναν διάλογο μαζί της για να μάθουμε περισσότερα για το πώς θα φτάσουμε στο δικό μας καλύτερο σώμα και να γεμίσουμε χαρά και ενέργεια για την επόμενη μέρα!

Jenny.Gr


Ποιες είναι οι πιο συνήθεις ανησυχίες που συναντάται στο ιατρείο σας σε σχέση με το σώμα;
Η χαλάρωση και η κυτταρίτιδα είναι η πιο συνήθεις ανησυχίες όσο αφορά την εμφάνιση του σώματος των γυναικών, ενώ η παρουσία τοπικού λίπους απασχολεί τόσο γυναίκες όσο και τους άντρες κάθε ηλικίας.

Υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε σημαντικά την εικόνα του σώματός μας χωρίς να χρειαστεί να προβούμε σε χειρουργικές διαδικασίες;
Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των μη χειρουργικών διαδικασιών για την βελτίωση της εικόνας του σώματος. Η σύγχρονη αισθητική δερματολογία προτείνει μία νέα επαναστατική μέθοδο στον τομέα της τεχνολογίας -το Emsculpt Neo-που επιτυγχάνει διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος -bodyshaping- χωρίς νυστέρι.

Ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι το λίπος. Υπάρχει τρόπος να επιτύχουμε με θεραπεία στο ιατρείο λιπόλυση και πόσο μόνιμη είναι αυτή;
Μπορούμε να επιτύχουμε λιπόλυση στο χώρο ενός ιατρείου με διαφορετικές συσκευές όπως κρυολιπόλυση, ραδιοσυχνότητες, εστιασμένοι υπέρηχοι, laser κ.α οι οποίες στοχεύουν μεμονωμένα στο δέρμα και στον λιπώδη ιστό. Το Emsculpt Neo όμως είναι η μοναδική τεχνολογία παγκοσμίως που στοχεύει στους μύες, το λίπος και το δέρμα ταυτόχρονα, δηλαδή αυξάνει τη μυϊκή μάζα, μειώνει το λίπος και συσφίγγει την επιδερμίδα. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα όταν ο τρόπος ζωής είναι τέτοιος ώστε να βοηθάει στη διατήρηση της γράμμωσης των μυών και να προλαμβάνουμε την εκ νέου συσσώρευση λίπους.

Jenny.Gr

Ο ρόλος της άσκησης και της διατροφής πόσο σημαντικός είναι σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές κινήσεις;
Η καθημερινή άσκηση για τουλάχιστον 30min ανά ημέρα, η σωστή διατροφή που συνοδεύεται από άφθονο νερό και αποφυγή του αλκοόλ, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την γενικότερη υγεία και ευεξία του οργανισμού μας. H άσκηση και η διατροφή συντελούν στην αύξηση του μεταβολισμού μας, στην γρηγορότερη απώλεια περιττών κιλών στην επίτευξη και διατήρηση καλύτερων αποτελεσμάτων μετά από θεραπείες σώματος.

Γιατί είναι διαφορετική η τεχνολογία Emsculpt neo σε σχέση με άλλες μη επεμβατικές τεχνολογίες Λιπολυσης και “Body Shaping“;

Είναι διαφορετική γιατί είναι η μοναδική τεχνολογία παγκοσμίως που στοχεύει στους μύες, το λίπος και το δέρμα ταυτόχρονα, δηλαδή αυξάνει τη μυϊκή μάζα, μειώνει το λίπος και συσφίγγει την επιδερμίδα. Η μέχρι τώρα συσκευές (κρυολιπόλυση, ραδιοσυχνότητες, εστιασμένοι υπέρηχοι, laser κ.α.) στοχεύουν μεμονωμένα στο δέρμα και τον λιπώδη ιστό για λιπόλυση. Κάποιες νεότερες συσκευές εκγύμνασης μυών με μικρορευματα αποδίδουν ελάχιστα σε σχέση με το Emsculpt Neo και κυρίως στα πιο επιφανειακά στρώματα των μυϊκών ομάδων. Το Emsculpt Neo είναι απόλυτα ασφαλής θεραπεία με FDA και CEεγκρίσεις. Δεν πονάει και δεν έχει χρόνο αποθεραπείας. Ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα μέσα στον πρώτο μήνα με διάρκεια ενός έτους και περισσότερο στη μείωση του κοιλιακού λίπους, στη γράμμωση των μυών και στην σύσφιξη του δέρματος, καθώς και στην ανόρθωση και σύσφιξη μηρών και γλουτών. Η διάρκειά του αποτελέσματος είναι ένα έτος και προτείνεται ετήσια συντήρηση. Θεωρείται επίσημα η μοναδική μη επεμβατική τεχνολογία που επιτυγχάνει ανόρθωση γλουτών (lift) και έχει έγκριση για αυτό. Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, άνδρες και γυναίκες. Αφορά επίσης γυναίκες στην εμμηνόπαυση αλλά και μετά τον τοκετό (mommy makeover).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.